دمای طبیعی بدن چقدر است؟ دمای پایین بدن



دمای طبیعی بدن انسان,رنج دمای طبیعی بدن انسان

دمای طبیعی بدن 

 

دمای طبیعی بدن انسان

وقتی گرمای بدن خیلی بیشتر یا خیلی کمتر از حد معمول باشد، سعی دارد به شما بگوید مشکلی وجود دارد.

دمای "طبیعی" بدن همه یکسان نیست. دمای بدن شما می تواند کاملاً با درجه بدن دیگری متفاوت باشد. دمای شما در تمام طول روز ثابت نمی ماند و در طول زندگی نیز متفاوت خواهد بود.

 

دمای طبیعی بدن یک فرد ​​چقدر است؟

ممکن است شنیده باشید که دمای "طبیعی" بدن 37 درجه سانتیگراد است. این عدد فقط یک میانگین است. دمای بدن شما ممکن است کمی بیشتر یا پایین باشد.

دمای بدن که بالاتر یا کمتر از حد متوسط ​​باشد ، به طور خودکار به معنای بیمار بودن نیست. تعدادی از عوامل می توانند بر دمای بدن شما تأثیر بگذارند شامل موارد زیر است:

- چقدر فعال هستید

- چه ساعتی از روز است

- سن شما

- جنسیت

- آنچه خورده اید یا مجبور شده اید بنوشید

- (اگر زن هستید) جایی که در چرخه قاعدگی خود هستید.

- براساس نقطه ای از بدن که دما را اندازه گیری می کنید تغییر می کند  زیر بغل می تواند درجه ای کمتر از آنچه از دهان خود پیدا می کنید باشد. دمای رکتوم معمولاً تا یک درجه بالاتر از دهان است.

 

دمای بدن بالاتر از حد طبیعی شما تب است. وقتی دمای بدن خیلی کم می شود هایپوترمی است. 

به طور کلی ، افراد مسن در حفظ گرما مشکل بیشتری دارند. همچنین احتمال دارد دمای بدن کمتری داشته باشند.

 

میانگین دمای بدن انسان

 

در زیر میانگین دمای بدن بر اساس سن وجود دارد:

نوزادان و کودکان: در نوزادان و کودکان ، متوسط ​​دمای بدن از 97.9 درجه فارنهایت (36.6 درجه سانتیگراد) تا 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) است.

 

بزرگسالان : متوسط ​​دمای بدن از 97 درجه فارنهایت (36.1 درجه سانتیگراد) تا 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) است.

 

بزرگسالان بالای 65 سال: در بزرگسالان مسن تر ، متوسط ​​دمای بدن کمتر از 37 درجه سانتی گراد) است.

 

به خاطر داشته باشید که دمای طبیعی بدن در افراد مختلف متفاوت است. دمای بدن شما ممکن است تا 1 درجه فارنهایت (0.6 درجه سانتیگراد) بالاتر یا پایین تر از استانداردهای بالا باشد.

 

هایپوترمی یا کاهش دمای بدن

هایپوترمی یک وضعیت اضطراری پزشکی است که زمانی اتفاق می افتد که بدن شما گرما را سریعتر از حد تولید گرما از دست می دهد و باعث می شود دمای بدن به طرز خطرناکی پایین باشد. دمای طبیعی بدن در حدود 37 درجه سانتیگراد است. هایپوترمی هنگامی رخ می دهد که دمای بدن شما به زیر 95 درجه فارنهایت (35 درجه سانتیگراد) برسد.

 

وقتی درجه حرارت بدن کاهش می یابد ، قلب ، سیستم عصبی و سایر اعضای بدن نمی توانند به طور طبیعی کار کنند. در صورت عدم درمان ، هایپوترمی می تواند منجر به نارسایی کامل قلب و سیستم تنفسی و در نهایت مرگ شود.

هایپوترمی اغلب در اثر قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا غوطه ور شدن در آب سرد ایجاد می شود. درمان های اولیه هایپوترمی انجام روش هایی برای گرم کردن بدن و رساندن به دمای طبیعی است.

 

دمای طبیعی بدن انسان,رنج دمای طبیعی بدن انسان

علایم دمای پایین بدن

 

علائم پایین بودن دمای بدن (هایپوترمی)

لرز اولین چیزی است که با شروع کاهش دما متوجه آن خواهید شد زیرا این امر دفاع اتوماتیک بدن شما در برابر سرما (تلاشی برای گرم شدن خود) است.

 

علائم و نشانه های هایپوترمی عبارتند از:

- لرزیدن

- تکلم گنگ یا لکنت زبان

- تنفس آرام و کم عمق

- نبض ضعیف

- کلافگی یا عدم هماهنگی

- خواب آلودگی یا انرژی بسیار کم

- گیجی یا از دست دادن حافظه

- از دست دادن هوشیاری

- پوست روشن و سرد (در نوزادان)

 

فردی که دچار هایپوترمی است معمولاً از وضعیت خود اطلاع ندارد زیرا علائم اغلب به تدریج شروع می شوند. همچنین ، سردرگمی همراه با هایپوترمی مانع از خودآگاهی می شود. فکر مغشوش همچنین می تواند منجر به رفتار مخاطره آمیز شود.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

در صورت مشکوک بودن به کسی که دچار هایپوترمی است ،با شماره اورژانس تماس بگیرید. 

در حالی که منتظر رسیدن کمک اضطراری هستید ، در صورت امکان فرد را به آرامی به داخل منتقل کنید. تکانهای ناجور می تواند ضربان های نامنظم خطرناک قلب را تحریک کند. لباس خیس وی را با احتیاط دربیاورید و کت یا پتو گرم و خشک را جایگزین کنید.

 

دمای طبیعی بدن انسان,رنج دمای طبیعی بدن انسان

دلیل پایین بودن دمای بدن انسان

 

دلیل پایین بودن دمای بدن انسان

هایپوترمی هنگامی اتفاق می افتد که بدن شما سریعتر از حدی که گرما تولید می کند ،گرما را از دست می دهد. شایعترین علل هایپوترمی قرار گرفتن در معرض شرایط آب و هوای سرد یا آب سرد است. اما اگر لباس مناسب نپوشید یا نتوانید شرایط را کنترل کنید ، قرار گرفتن طولانی مدت در هر محیطی که سردتر از بدن شما باشد ، می تواند منجر به هایپوترمی شود.

 

شرایط خاص منجر به هایپوترمی عبارتند از:

♦ پوشیدن لباس هایی که برای شرایط آب و هوایی به اندازه کافی گرم نیستند.

 ماندن طولانی مدت در سرما

 قادر به بیرون آمدن از لباس های مرطوب یا حرکت به یک مکان گرم و خشک نیستید.

 سقوط در آب ، مانند یک حادثه قایقرانی

 زندگی در خانه ای که خیلی سرد است.

 

عوامل خطر هایپوترمی

عوامل خطر برای هایپوترمی عبارتند از:

- خستگی: تحمل شما نسبت به سرما هنگامی که خسته می شوید کاهش می یابد.

 

- سن بالا: توانایی بدن در تنظیم دما و احساس سرما ممکن است با افزایش سن کاهش یابد و برخی از افراد مسن ممکن است نتوانند هنگام سرما ارتباط برقرار کنند و یا در صورت احساس سرما به مکانی گرم منتقل شوند.

 

- سن بسیار کم : کودکان سریعتر از بزرگسالان گرما از دست می دهند. کودکان همچنین ممکن است سرما را نادیده بگیرند زیرا آنها بیش از حد سرگرم می شوند که فکر کنند و ممکن است آنها نمی دانند که در هوای سرد لباس مناسب بپوشند یا در مواقع لازم از سرما خارج شوند.

 

- مشکلات روحی و روانی: افراد مبتلا به بیماری روانی ، زوال عقل یا سایر شرایطی که در فکر اختلال ایجاد می کنند ، ممکن است لباس متناسب با آب و هوا نپوشند یا خطر سرمای هوا را درک نکنند. افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است از خانه سرگردان شوند و یا به راحتی گم شوند و این امر باعث می شود که در هوای سرد یا مرطوب خارج از خانه گیر بیفتند.

 

- مصرف الکل و مواد مخدر: ممکن است الکل بدن شما را در داخل بدن گرم کند ، اما باعث انبساط رگ های خونی می شود و در نتیجه باعث از بین رفتن سریع گرما از سطح پوست می شود. واکنش لرز طبیعی بدن در افرادی که الکل مصرف کرده اند کاهش یافته است.

علاوه بر این ، استفاده از الکل یا داروهای تفریحی می تواند بر قضاوت شما در مورد نیاز به داخل شدن یا پوشیدن لباس گرم در شرایط آب و هوای سرد تأثیر بگذارد. اگر فردی در هوای سرد مست شود و به خواب برود ، احتمالاً به هایپوترمی مبتلا می شود.

 

- برخی شرایط خاص پزشکی : برخی از اختلالات سلامتی بر توانایی بدن شما در تنظیم دمای بدن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال می توان به تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید) ، تغذیه نامناسب یا بی اشتهایی عصبی ، دیابت ، سکته مغزی ، آرتروز شدید ، بیماری پارکینسون ، ضربه و ضایعات نخاعی اشاره کرد.

 

- داروها : برخی از داروها می توانند توانایی بدن را در تنظیم دمای بدن تغییر دهند. بعنوان مثال می توان به داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضد روان پریشی ، داروهای مسکن و داروهای مسکن اشاره کرد.

 

عوارض هایپوترمی

افرادی که به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا آب سرد دچار هایپوترمی می شوند ، در برابر سایر آسیب های ناشی از سرما نیز آسیب پذیر هستند ، از جمله:

♦ انجماد بافت های بدن (سرمازدگی)

♦ فساد و مرگ بافتی ناشی از قطع جریان خون (گانگرن)

 

دمای طبیعی بدن انسان,رنج دمای طبیعی بدن انسان

راههای درمان دمای پایین بدن

 

درمان هایپوترمی 

برای هر کسی که به نظر می رسد دچار هایپوترمی است سریعاً به دنبال مراقبت پزشکی باشید. تا زمانی که کمک پزشکی در دسترس نباشد ، این دستورالعمل های کمک های اولیه را برای هایپوترمی دنبال کنید.

 

نکات مربوط به کمک های اولیه

آرام باشید : هنگامی که به یک فرد مبتلا به هایپوترمی کمک می کنید ، او را به آرامی کنترل کنید. حرکات را فقط به موارد ضروری محدود کنید. فرد را ماساژ یا مالش ندهید. حرکات زیاد ، شدید یا ناخوشایند ممکن است باعث ایست قلبی شود.

 

 فرد را از سرما خارج کنید: در صورت امکان فرد را به مکانی خشک و گرم منتقل کنید. اگر نمی توانید فرد را از سرما خارج کنید ، تا آنجا که ممکن است او را در برابر سرما و باد محافظت کنید. در صورت امکان او را در حالت افقی قرار دهید.

 

 لباس های مرطوب را بردارید: اگر فرد لباس خیس پوشیده است ، آن را دربیاورید. در صورت لزوم لباس ها را برش دهید تا از حرکت زیاد جلوگیری کنید.

 

 فرد را با پتو بپوشانید. برای گرم کردن فرد از لایه های پتوی خشک استفاده کنید. سر فرد را بپوشانید ، فقط صورت را در معرض هوا بگذارید.

 

 بدن فرد را از زمین سرد جدا کنید: اگر در بیرون هستید ، فرد را روی پتو یا سطح گرم دیگر بخوابانید.

 

• تنفس را کنترل کنید: فرد مبتلا به هایپوترمی شدید ممکن است بیهوش به نظر برسد ، بدون اینکه علائم مشخصی از نبض یا تنفس داشته باشد. اگر تنفس فرد متوقف شده یا به طور خطرناکی کم یا کم عمق به نظر می رسد ، اگر آموزش دیده اید بلافاصله CPR را شروع کنید.

 

• نوشیدنی های گرم تهیه کنید: اگر فرد مبتلا هوشیار است و قادر به بلعیدن است ، یک نوشیدنی گرم ، شیرین ، غیر الکلی و بدون کافئین تهیه کنید تا بدن را گرم کند.

 

• از کمپرس گرم و خشک استفاده کنید: از کمپرس گرم یا کمپرس موقت آب گرم را در بطری پلاستیکی یا حوله گرم شده با خشک کن استفاده کنید. کمپرس را فقط روی گردن ، دیواره قفسه سینه یا کشاله ران قرار دهید.

کمپرس گرم را روی بازوها یا پاها قرار ندهید. گرمای وارد شده به بازوها و پاها ، خون سرد را به سمت قلب ، ریه ها و مغز برمی گرداند و باعث کاهش درجه حرارت بدن می شود. این می تواند کشنده باشد.

 

• حرارت مستقیم اعمال نکنید: برای گرم کردن فرد از آب گرم ، پد گرم کننده یا چراغ گرمایشی استفاده نکنید. گرمای شدید می تواند به پوست آسیب برساند یا حتی بدتر از آن ، ضربان های نامنظم قلب را به حدی شدید کند که باعث توقف قلب شود.

 

درمان پزشکی

بسته به شدت هایپوترمی ، مراقبت های پزشکی فوری برای هایپوترمی ممکن است شامل یکی از اقدامات زیر برای افزایش دمای بدن باشد:

 

• گرم کردن : برای فردی که هایپوترمی خفیف دارد ، کافی است که او را با پتوهای گرم شده بپوشاند و مایعات گرم را برای نوشیدن ارائه دهد.

 

• گرم شدن مجدد خون: خون ممکن است در بدن گرم شود و دوباره گردش یابد. یک روش معمول برای گرم کردن خون استفاده از دستگاه همودیالیز است که به طور معمول برای فیلتر کردن خون در افرادی که عملکرد کلیه آنها ضعیف است ، استفاده می شود. همچنین ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه های بای پس قلب باشد.

 

• مایعات داخل وریدی گرم: یک محلول داخل وریدی گرم شده با نمک ممکن است برای کمک به گرم شدن خون در داخل رگ قرار داده شود.

 

• گرم شدن مجدد راه هوایی: استفاده از اکسیژن با ماسک یا لوله بینی می تواند مجاری تنفسی را گرم کرده و به افزایش درجه حرارت بدن کمک کند.

 

• شستشو : ممکن است از یک محلول آب شور برای گرم کردن مناطق خاصی از بدن مانند اطراف ریه ها (پلور) یا حفره شکم (حفره صفاقی) استفاده شود. مایع گرم با کاتتر به منطقه آسیب دیده وارد می شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 



بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------