آیا می توان از آرتریت روماتوئید جلوگیری کرد؟
- مجموعه: بیماری ها و راه درمان
آرتریت روماتوئید (RA) چیست و روش های پیشگیری از این بیماری چگونه است؟
آرتریت روماتوئید چیست؟
آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلولهای بدن ما حمله می کند. این در درجه اول مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما بسیاری از علایم خارج از بدن می توانند مانند کم خونی ، درگیری چشم ، درگیری ریوی ، سیستم عصبی و حتی خطر قلبی را افزایش دهند. سفتی و درد در مفاصل به همراه قرمزی و تورم وجود دارد.
علت دقیق آرتریت روماتوئید در هر بیمار ممکن است سخت باشد اما سبک زندگی ضعیف و ژنتیک ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهد. اگر علت ژنتیکی باشد ، احتمال پیشگیری از آرتریت روماتوئید کمتر است. اما با رعایت یک شیوه زندگی سالم و حفظ سلامت بدن ، می توان از ابتلا به این بیماری خود ایمنی جلوگیری کرد.
آیا می توان از آرتریت روماتوئید جلوگیری کرد؟
بیماری آرتریت روماتوئید قابل پیشگیری نیست، اما با پیروی از سبک زندگی سالم ، مصرف یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم ، می توانید خطر ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را کاهش دهید. برای کاهش خطر بیماری آرتریت روماتوئید باید از عفونت ها پیشگیری شود زیرا عفونت ها می توانند باعث ایجاد بیماری آرتریت روماتوئید شوند. عفونت در حفره دهان و روده مهمترین علل تحریک بیماری آرتریت روماتوئید است.
اولین چیزی که می تواند به یک بیمار آرتریت روماتوئید کمک کند تا بتواند زندگی باکیفیتی را طی کند ، پذیرش این بیماری است. این مهم است که همه واقعیت ها را بدانیم تا بتوانیم این بیماری را بهتر مدیریت کنیم.
پیروی از یک سبک زندگی سالم و فعالیت بدنی منظم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید بسیار مهم است. پیاده روی روزانه ، دویدن ، یوگا و رژیم غذایی سالم می تواند در جلوگیری از بیماری آرتریت روماتوئید کمک کند. شما باید اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی سالم با مصرف کمتر مواد غذایی مضر ، غذای سرخ شده ، غذاهای فرآوری شده و غذاهای فست فود مصرف می کنید.
سلامت خوب روده با میکروبیوم سالم روده می تواند از بروز RA جلوگیری کند. با خوردن انواع غذاهای خانگی و سالم می توان سلامت روده را بهبود بخشید. برای بهبود سلامت روده از پروبیوتیک ها و پربیوتیک های کافی به روش طبیعی بخورید.
تشخیص زودرس اولین قدم برای پیشگیری از آرتریت روماتوئید است. هرگاه بیمار شروع به دریافت علائم درد مفاصل یا سفتی در مفاصل کند ، یا اگر بیماری در خانواده جریان داشته باشد ، برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ، باید برای تشخیص زودرس به روماتولوژیست مراجعه کند. تاخیر در تشخیص آرتریت روماتوئید می تواند منجر به عوارض شود. به محض اینکه بیمار علائمی مانند درد مفاصل را تجربه کرد ، باید برای تشخیص به یک روماتولوژیست مراجعه کند تا پزشک بتواند از معالجه اولیه استفاده کند.
نکاتی برای پیشگیری از آرتریت روماتوئید :
همانطور که در بالا ذکر شد، یک سبک زندگی سالم بالا ترین و مؤثرترین نکته برای پیشگیری از RA است. در اینجا چند نکته دیگر در مورد پیشگیری:
• ایجاد سیستم ایمنی قوی همچنین می تواند در پیشگیری از آرتریت روماتوئید کمک کند. ایمنی قوی با خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C مانند پرتقال ، فلفل دلمه ای ، لیمو و کلم بروکلی ایجاد می شود. از دیگر غذاهایی که به تقویت ایمنی بدن معروف است شامل سیر ، زنجبیل ، سبزیجات برگ سبز ، آجیل ،حبوبات و زردچوبه است.
یک سیستم ایمنی قوی می تواند در جلوگیری از عفونت ها و رشد آنتی بادی های ناخواسته در بدن کمک کند. این به پیشگیری و کاهش ریسک RA کمک می کند. مصرف دخانیات و سیگار کشیدن نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید را افزایش دهد.
• استعمال دخانیات و تنباکو می تواند خطر ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید در زنان و مردان را افزایش دهد. برای محافظت از آلودگی هوا اقدامات لازم را انجام دهید.
• با حفظ بهداشت مناسب و خوردن غذای تمیز ، سالم و مغذی از عفونت ها خودداری کنید.
• بهداشت دندان را حفظ کنید. تعداد زیادی میکروبیوم در دهان ما رشد می کند. بهداشت ضعیف دندان در کودکان می تواند آنها را در معرض خطر RA قرار دهد.
• تعادل هورمونی را حفظ کنید. عدم تعادل هورمونی احتمالاً به همین دلیل است كه RA در زنان شایعتر از مردان است. اپیزودهایی مانند بلوغ، بارداری و یائسگی با نوسانات هورمون ها مشخص می شوند که خطر RA را افزایش می دهد. سطح بالای استروژن می تواند منجر به بروز بیماری های خود ایمنی مانند RA شود.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته