باید و نباید های پیوند کلیه



دریافت کنندگان پیوند کلیه نیاز به داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی برای بقیه عمر خود دارند

 

دریافت کننده پیوند کلیه نیاز به مراقبت دقیق دارد. گیرندگان پیوند نیاز به ملاقات منظم با متخصصان پزشکی در ادامه زندگی خود دارند. در خانه نیز، تعدادی راه وجود دارد که می توانید به کسی که پیوند کلیه انجام داده کمک کنید. با مراقبت مناسب و رفتار سازگار سالم، کلیه دریافت کننده ممکن است تا ده سال طول بکشد.

 

در طول مراحل پیوند:

اطلاعات در بیمارستان را پیگیری کنید. در طی مراحل خود، به تیمی که پیوند را به انجام  می دهد اعتماد کنید. علاوه بر این، هر چیزی را که تیم پزشکی در مورد نحوه کمک به دریافت کننده توصیه می کند بنویسید. توجه ویژه به مشاوره در مورد دارو، آزمایشگاه و سایر جنبه های مراقبت پیگیری ضروری است. 

دریافت کننده یک یا دو روز پس از پیوند تحت مراقبت شدید قرار خواهد گرفت. آنها احتمالا چند روز تا یک هفته در بیمارستان بستری خواهند شد.  

گیرنده باید هر یک یا دو هفته برای یک سال پس از عمل، پزشک را ببیند. پس از آن، هنوز هم باید سالانه تحت مراقبت پزشک باشد.

 

یک گیرنده پیوند باید از تماس مستقیم با حیوانات خانگی جلوگیری کند

 

داروهای دریافتی پیوند کلیه:

دریافت کنندگان پیوند کلیه نیاز به داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی برای بقیه عمر خود دارند. 

یک تقویم را با تاریخ، زمان و مقادیری که هر دارو باید مصرف شود پر کنید و آن را در جایی قرار دهید که اغلب آنها را میبینید و به راحتی آن را در خانه خواهید دید.

 

عوارض جانبی داروها را بخوانید. از دکتر خود درباره هر گونه عوارض جانبی که داروها ممکن است داشته باشد بپرسید.در مورد اثرات داروهایی که در اختیار دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. 

 

محدودیت قرار گرفتن در معرض آفتاب، بعضی از داروهایی که معمولا برای گیرنده های پیوند تجویز می شوند، ممکن است باعث افزایش ابتلا به سرطان پوست شوند. بر این اساس، دریافت کننده باید از کرم ضد آفتاب قوی استفاده کند. علاوه بر این، زمان قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید را محدود کنید.

 

گیرنده کلیه باید همیشه داروهای خود را به موقع مصرف کند و هیچ دارویی دیگر، از جمله دارو بدون نسخه، بدون اجازه دادن یک پزشک مصرف نکنند. 

 

حدود هشت هفته بعد از عمل جراحی،از بلند کردن هر چیز سنگین خودداری کنید

 

پیشگیری از عفونت :

جلوگیری از عفونت، که ممکن است باعث پس زدن کلیه جدید شود، حیاتی است.  آنها باید دست ها را بعد و قبل از غذا خوردن، دست زدن به مواد غذایی، دست زدن به چیزی یا رفتن به توالت بشویند.

 

یک گیرنده پیوند باید از تماس مستقیم با حیوانات خانگی جلوگیری کند، به خصوص چند ماه پس از انجام پیوند کلیه. هرگز یک گیرنده کلیه نباید به زباله های خانگی بدون استفاده از دستکش و ماسک دست بزند.

 

محدود کردن قرار گرفتن در معرض افراد دیگر، دیگر افراد، به ویژه در گروه های بزرگ، می توانند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. در طول هشت هفته پس از پیوند کلیه، دریافت کننده با افراد زیادی ملاقات نداشته باشد. هر کسی که عفونت سرماخوردگی یا دیگر عفونت ها را دارد باید از گیرنده کلیه دور باشد. برای این دوره زمانی، کودکان نیز باید از دریافت کنندگان دور نگه داشته شوند.

 

اگر علائم عفونت رخ داد، بلافاصله با هماهنگ کننده پس از پیوند تماس بگیرید. ممکن است لازم باشد فورا دریافت کننده را به بیمارستان ببرید. به طور خاص، مراقب باشید: 

تب شدید یا علائم آنفولانزا، از جمله سردرد، درد، سرگیجه یا حالت تهوع و استفراغ.

درد یا حساسیت در شکم.

تورم قابل توجه در جاهای دیگر بدن، و یا افزایش ناگهانی وزن بیش از 4 پوند در عرض 24 ساعت.

کاهش قابل توجهی در نیاز به ادرار کردن.

 

توانبخشی فیزیکی:

به آرامی به فعالیت بدنی بازگردید گیرنده پیوند کلیه ممکن است قادر به راه رفتن در روز بعد از عمل جراحی باشد! با این حال، شما باید فرد بعد از انجام عمل پیوند، فعالیت بدنی را کم کند. 

 

هنگامی که برش بهبود یابد، گیرنده فعالیت را با نرمش و پیاده روی ملایم شروع کند. اطمینان حاصل کنید که این نوع از تمرین ها راحت و قابل کنترل هستند، سه یا چهار روز در  هفته می توانید فعالیت داشته باشید.

 

از پزشک خود درباره ورزش صحبت کنید. آنها به تعیین مقدار مناسب ورزش کمک خواهند کرد. پرسش های بیمار می تواند شامل موارد زیر باشد:

چقدر باید تمرین کنم؟

چه نوع ورزش باید من را به خوب است؟ از کدام نوع باید اجتناب کنم؟

آیا ورزش برنامه توصیه شده پزشکی من را تحت تاثیر قرار می دهد؟

 

یک گیرنده زن کلیه نباید حداقل یک سال بعد از عمل جراحی باردار شود

 

فعالیت را به تدریج افزایش دهید. پیاده روی، دوچرخه سواری، تنیس و شنا همه گزینه های عالی هستند. آنها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در هر روز انجام دهید. این به شما کمک خواهد کرد تا قدرت خود را حفظ کنند و ذهن و بدن خود را سالم و شاد کنید. 

 

چیزهای سنگین بلند نکنید. حدود هشت هفته بعد از عمل جراحی،از بلند کردن هر چیز سنگین خودداری کنید. برای دو تا سه ماه بعد، نباید هر چیزی را که وزن آن بیش از 20 پوند است،بلند کنید.

 

درد و یا ضربان قلب نامنظم را نادیده نگیرید. اگر هنگام ورزش خسته شدید یا ضربان قلب شما افرایش یافت ورزش را کاهش دهید. اگر ضربان قلب نامنظم یا سریع، بیش از 15 دقیقه پس از تمرین ادامه یابد، به پزشک خود مراجعه نمایید. 

اگر ضعف، خستگی یا سرگیجه را تجربه کنید، ورزش روزمره خود را متوقف کنید.

برای حداقل شش هفته گیرنده پیوند نباید رانندگی کند. 

 

از مسائل مربوط به جنسیت آگاه باشید. یک گیرنده زن کلیه نباید حداقل یک سال بعد از عمل جراحی باردار شود. علاوه بر این، هر ساله پاپ اسمیر و ماموگرام را انجام دهید، زیرا داروها او را به نوع خاصی از سرطان حساس می کند. مردانی که پیوند دریافت می کنند ممکن است برای حفظ نعوظ تلاش کنند. 

 

اگر یک خانم هنگام مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی نوزاد داشته باشد، در مورد گزینه های تغذیه با دکتر خود مشورت کند. داروهای ضد فشارخون می تواند از طریق شیر مادر انتقال یابد و برای کودک مضر است.

 

سیگار کشیدن خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد که می تواند یک گیرنده کلیه را در معرض خطر جدی قرار دهد. علاوه بر سایر بیماری ها، خطر ابتلا به سرطان نیز به علت سیگار کشیدن پس از پیوند افزایش می یابد. علاوه بر این، سیگار کشیدن باعث کاهش توانایی شما برای بهبودی می شود و می تواند برخی از عوارض جانبی خطرناک داروهای سرکوب کننده ایمنی را بدتر کند. 

 

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------