پرسش و پاسخ درباره قرص خواب و قرص آرام بخش



قرص آرامبخش, قرص آرامبخش اعصاب

همه چیز درباره قرص خواب آور

 

قرصهای خواب آور و آرام بخش

خیلی از مردم بی خوابی دارند و از کمبود خواب شکایت دارند. شاید شما هم یکی از این افراد باشید. در این صورت ، ممکن است به فکر مصرف قرص خواب آور باشید.

یک قرص خواب آور ممکن است در پایان دادن به مشکلات خواب شما در کوتاه مدت موثر باشد. اما مهم است که اطمینان حاصل کنید همه چیزهایی را که باید در مورد داروهای خواب آور بدانید درک می کنید. که شامل دانستن عوارض جانبی قرص خواب است. وقتی این کار را انجام می دهید می توانید از مصرف زیاد این داروهای آرامبخش جلوگیری کنید.

 

قرص های خواب آور چیست؟

بیشتر قرص های خواب آور به عنوان " آرامبخش خواب آور" طبقه بندی می شوند. این یک گروه خاص از داروها است که برای ایجاد و یا حفظ خواب استفاده می شود. آرامبخش های خواب آور شامل بنزودیازپین ها ، باربیتورات ها و انواع خواب آورها هستند.

 

بنزودیازپین ها مانند  Xanax ،  Valium ،  Ativan و  Librium داروهای  ضد اضطراب هستند. آنها همچنین خواب آلودگی را افزایش می دهند و به خواب افراد کمک می کنند. Halcion  یک داروی آرام بخش-خواب آور بنزودیازپین است که تا حد زیادی با داروهای جدید جایگزین شده است. اگرچه این داروها ممکن است در کوتاه مدت مفید باشند ، اما همه بنزودیازپین ها به طور بالقوه اعتیاد آور هستند و می توانند باعث ایجاد مشکلات حافظه و توجه شوند. آنها معمولاً برای درمان طولانی مدت مشکلات خواب توصیه نمی شوند.

 

باربیتورات ها ، داروی دیگر در این کلاس آرام بخش-خواب آور ، سیستم عصبی مرکزی را فرو می ریزند و می توانند باعث آرامش شوند. باربیتورات های کوتاه یا طولانی اثر به عنوان داروهای آرامبخش یا خواب آور تجویز می شوند. اما به طور معمول ، این داروهای خواب آور فقط به عنوان بیهوشی استفاده می شوند. مصرف بیش از حد آنها می تواند کشنده باشند.

 

داروهای جدید به کاهش زمان خوابیدن کمک می کنند. برخی از این داروهای خواب آور ، که به همان گیرنده های بنزودیازپین در مغز متصل می شوند ، شامل  Lunesta ،  Sonata و  Ambien است. احتمال ایجاد عادت نسبت به بنزودیازپین ها تا حدودی کمتر است ، اما با گذشت زمان هنوز هم گاهی اوقات می تواند باعث وابستگی جسمی شود. آنها می توانند برای افزایش خواب آلودگی و خواب سریع کار کنند.

 

داروی خواب دیگری به نام Rozerem با تأثیر بر هورمون مغزی به نام ملاتونین متفاوت از سایر داروهای خواب است و عادت ساز نیست.

 

بلاسمرا یکی دیگر از داروهای خواب آور منحصر به فرد است که بر روی یک ماده شیمیایی مغزی به نام اورکسین تأثیر می گذارد و اعتیاد آور یا عادت زا نیست.

داروی خواب دیگری که عادت ساز نیست Silenor ، نوعی دوز پایین از دوکسپین ضد افسردگی سه حلقه ای است.

 

قرص آرامبخش, قرص آرامبخش اعصاب

مهم است که از عوارض جانبی احتمالی قرص خواب آگاهی داشته باشید

 

عوارض جانبی قرص های خواب آور چیست؟

قرص های خواب آور مانند اکثر داروها عوارض جانبی دارند. با این وجود نمی دانید که تا زمانی که یک قرص خواب آور خاص را امتحان کنید ، عوارض جانبی خواهید داشت یا خیر.

 

در صورت ابتلا به آسم  یا سایر بیماری ها ، پزشک ممکن است شما را از احتمال بروز عوارض جانبی آگاه کند. قرص های خواب آور می توانند در تنفس طبیعی اختلال ایجاد کنند و برای افرادی که برخی مشکلات مزمن ریوی مانند  آسم  ، آمفیزم یا اشکال بیماری انسدادی مزمن ریوی ( COPD ) دارند ، خطرناک است.

 

عوارض جانبی رایج قرص های خواب آور نسخه ای مانند Lunesta ، Sonata ، Ambien ، Rozerem و Halcion می تواند شامل موارد زیر باشد:

- سوزش یا سوزن سوزن شدن در دست ها ، بازوها یا پاها 

- تغییر در اشتها

- یبوست

- اسهال

- مشکل در حفظ تعادل

- سرگیجه

- خواب آلودگی روزانه

- خشکی دهان یا گلو

- گاز معده

- سردرد

- سوزش سردل

- نقص روز بعد

- کاهش سرعت ذهنی یا مشکلات در توجه و حافظه

- درد یا حساسیت به معده

- لرزش غیرقابل کنترل بخشی از بدن

- رویاهای غیرمعمول

- ضعف

مهم است که از عوارض جانبی احتمالی قرص خواب آگاهی داشته باشید تا بتوانید دارو را متوقف کرده و سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید تا از بروز یک مشکل جدی سلامتی جلوگیری کنید.

 

آیا عوارض جانبی قرص خواب آور پیچیده تری وجود دارد؟

برخی از قرص های خواب آور دارای عوارض جانبی بالقوه مضر هستند ، از جمله پاراسومنیا. پاراسومنیا حرکات ، رفتارها و اعمالی است که شما نمی توانید مانند آنها را کنترل کنید راه رفتن در خواب . در طی پاراسومنیا ، شما خواب هستید و از آنچه اتفاق می افتد بی اطلاع هستید.

 

پاراسومنیا با داروهای خواب آور رفتارهای پیچیده ای در خواب است و ممکن است شامل خوابیدن ، برقراری تماس تلفنی یا رابطه جنسی در حالت خواب باشد. رانندگی در خواب، که در حالی که کاملاً بیدار نیست رانندگی می کند ، یکی دیگر از عوارض جدی قرص خواب است.  

 

برچسب محصولات داروهای آرام بخش-خواب آور شامل خطرات احتمالی مصرف قرص خواب است. از آنجا که رفتارهای پیچیده خواب در صورت افزایش دوز مصرف قرص خواب بیشتر اتفاق می افتد ، فقط آنچه را که پزشک برای شما تجویز کرده است مصرف کنید نه بیشتر.

 

قرص آرامبخش, قرص آرامبخش اعصاب

افرادی که  نسبت به یک قرص خواب خاص واکنش آلرژیک دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند

  

آیا می توانم نسبت به قرص های خواب آور آلرژی داشته باشم؟

بله - افراد می توانند نسبت به هر دارویی واکنش آلرژیک داشته باشند ، که می تواند مربوط به ماده موثر خود دارو باشد یا به هر یک از مواد غیرفعال آن (مانند رنگ ها ، چسب ها یا پوشش ها) مربوط باشد. افرادی که  نسبت  به یک قرص خواب خاص واکنش آلرژیک دارند ، باید از مصرف آن خودداری کنند. مهم است که در اولین علامت این عوارض جانبی جدی با پزشک خود صحبت کنید ، از جمله:

- تاری دید یا هرگونه مشکل دیگر در بینایی

- درد قفسه سینه

- مشکل در تنفس یا بلعیدن

- احساس بسته شدن گلو

- کهیر

- گرفتگی صدا

- خارش

- حالت تهوع

- تپش قلب

- راش

- تنگی نفس

- تورم چشم ، صورت ، لب ها ، زبان یا گلو

- استفراغ

علاوه بر این ، یک عارضه جانبی جدی (حتی کشنده) برای هر دارویی که شخصی به آن حساسیت دارد ، آنافیلاکسی است. آنافیلاکسی یک واکنش حساسیتی حاد است. اثر احتمالی دیگر آنژیوادم است که تورم شدید صورت است. در صورت بروز واکنش های آلرژیک ، این احتمالات را با پزشک خود در میان بگذارید.

 

چه زمانی قرص خواب آور مصرف کنم؟

معمولاً توصیه می شود که قرص خواب را درست قبل از خواب مورد نظر خود مصرف کنید. دستورالعمل های پزشک خود را بر روی برچسب نسخه داروهای خواب آور بخوانید. این دستورالعمل ها اطلاعات خاصی در مورد داروی شما دارند. علاوه بر این ، همیشه قبل از مصرف قرص خواب وقت کافی برای خواب داشته باشید.

 

قرص آرامبخش, قرص آرامبخش اعصاب

مصرف همزمان الکل و قرص های خواب آور بسیار خطرناک می باشد

 

آیا ترکیب قرص های خواب آور و الکل خطرناک است؟

بله. مخلوط کردن الکل و قرص های خواب آور می توانند اثرات آرامبخش افزودنی از هر دو داشته باشند و این ترکیب باعث می شود تنفس قطع شود ، که می تواند باعث مرگ شود. برچسب های قرص خواب در مورد مصرف الکل در هنگام مصرف دارو هشدار می دهند.

 

همچنین ، هنگام مصرف برخی از داروهای خواب آور ، نباید گریپ فروت بخورید یا آب گریپ فروت بنوشید. گریپ فروت میزان داروی جذب شده در جریان خون و مدت زمان باقی ماندن آن در بدن را افزایش می دهد. که می تواند باعث آرامش بیش از حد شود.

 

آیا می توانم به قرص های خواب آور وابسته شوم؟

برای بی خوابی کوتاه مدت ، پزشک ممکن است برای چند هفته قرص های خواب آور تجویز کند. با این وجود پس از استفاده منظم برای مدت زمان طولانی ، برخی از قرص های خواب آور مانند بنزودیازپین ها یا آگونیست های بنزودیازپین مانند زولپیدم یا زوپیکلون ممکن است با ایجاد تحمل به دارو ، دیگر کار نکنند. (با این حال ، تحمل در مورد قرص های خواب آور غیر عادت مانند Belsomra ، Rozerem یا Silenor نشان داده نشده است.) همچنین ممکن است از نظر روانشناختی به دارو وابسته شوید. سپس ایده خوابیدن بدون آن باعث اضطراب شما خواهد شد.

 

بدون مصرف قرص خواب، ممکن است خوابیدن برای شما دشوار باشد. اگر این اتفاق بیفتد ، می تواند نشانه وابستگی جسمی یا عاطفی یا هر دو باشد. برخی مطالعات نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از داروهای خواب آور در حقیقت خواب را مختل می کند. بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد وابستگی جسمی یا عاطفی به قرص های خواب آور ، پیروی از دستورات پزشک و قطع مصرف دارو در صورت توصیه است.

 

داروهای آرام بخش و قرص های خواب آور 

در اینجا برخی از داروهای آرام بخش و قرص های خواب آور و نام های عمومی آنها ذکر شده است.

-  والیوم (دیازپام)

-  آتیوان (لورازپام)

-  زاناکس (آلپرازولام)

-  کلونوپین (کلونازپام)

-  رستوریل (تمازپام)

-  روهیپنول (فلونیترازپام)

-  دالمان (فلورازپام)

-  ایموان (زوپیکلون)

-  آمبیین (زولدیپم)

-  لونستا (زوپیکلون)

  

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------