آندوسونوگرافی چیست و چه زمانی استفاده می شود؟



آندوسونوگرافی چگونه انجام میشود ، آندوسونوگرافی پانکراس

آندوسونوگرافی چیست

 

 همه چیزدرباره آندوسونوگرافی

سونوگرافی آندوسکوپی (EUS) برای بدست آوردن تصاویر و اطلاعات مربوط به دستگاه گوارش و بافت و اندام های اطراف آن ، آندوسکوپی و سونوگرافی را ترکیب می کند. آندوسکوپی به روش قرار دادن یک لوله انعطاف پذیر طولانی از طریق دهان یا راست روده برای تجسم دستگاه گوارش گفته می شود.

آندوسونوگرافی چیست؟

سونوگرافی آندوسکوپی یا آندوسونوگرافی (EUS) روشی است که به پزشک اجازه می دهد تصاویر و اطلاعات مربوط به دستگاه گوارش و بافت و اندام های اطراف آن ، از جمله ریه ها را بدست آورد. آزمایش سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصویری از اندام های داخلی استفاده می کند.

 

در طی این روش ، یک دستگاه سونوگرافی کوچک بر روی نوک آندوسکوپ نصب می شود. آندوسکوپ یک لوله کوچک ، روشن و قابل انعطاف است که دوربین آن متصل است. با قرار دادن آندوسکوپ و دوربین در دستگاه گوارش فوقانی یا تحتانی ، پزشک قادر است تصاویر ارگانها را با کیفیت بالا را بدست آورد. از آنجا که EUS می تواند به اندام (های) مورد بررسی نزدیک شود ، تصاویر به دست آمده از EUS اغلب دقیق تر از تصاویر ارائه شده توسط سونوگرافی سنتی هستند که باید از خارج بدن انجام شود.

 

آندوسونوگرافی چگونه انجام میشود ، آندوسونوگرافی پانکراس

دلایل انجام آندوسونوگرافی 

 

آندوسونوگرافی چه زمانی استفاده می شود؟

آندوسونوگرافی ممکن است برای موارد زیر استفاده شود:

- مراحل سرطان را ارزیابی کنید.

- پانکراتیت مزمن یا سایر اختلالات لوزالمعده را ارزیابی کنید.

- بررسی ناهنجاری ها یا تومورها در اندام ها ، از جمله کیسه صفرا و کبد

- عضلات راست روده پایین و کانال مقعدی را بررسی می کند تا دلایل بی اختیاری مدفوع (نشت تصادفی روده) را تعیین کنید.

- ندول ها (برجستگی ها) را در دیواره روده بررسی می کند.

 

آمادگی برای آندوسونوگرافی چیست؟

پزشک شما می خواهد در مورد وضعیت سلامتی شما اطلاعاتی کسب کند ، به خصوص اگر شما دارای هرگونه آلرژی ، سایر مشکلات بهداشتی قابل توجه مانند بیماری قلبی ، بیماری ریوی یا دیابت نوع2 باشید. همچنین از شما در مورد آلرژی به ید یا صدف دریایی سوال می شود ، زیرا در برخی شرایط ، ید حاوی ماده حاجب ممکن است استفاده شود. اگر احتمال آسپیراسیون با سوزن ریز (FNA) وجود داشته باشد ، پزشک می خواهد خون شما را از نظر لخته شدن مناسب بررسی کند.

 

اطلاع پزشک در مورد هرگونه سابقه خانوادگی در مورد مشکلات خونریزی یا در صورت استفاده از داروهایی که در لخته شدن خون (مانند کومادین) یا عملکرد پلاکت (مانند آسپرین ،Motrin ، ایبوپروفن ، Aleve و سایر NSAID ها) مهم است. عاقلانه ترین کار این است که پزشک خود را از هر داروی تجویز شده یا غیر نسخه ای که مصرف می کنید مطلع کنید. آنتی بیوتیک ها معمولاً مورد نیاز نیستند مگر در بیمارانی که مشکلات دریچه قلب خاصی دارند .

  

آندوسونوگرافی چگونه انجام می شود؟

فردی که تحت آندوسونوگرافی قرار می گیرد ، قبل از انجام این عمل آرام می شود. پس از آرام بخشی ، پزشک آندوسکوپی را به دهان یا راست روده فرد وارد می کند. پزشک داخل دستگاه روده را بر روی مانیتور تلویزیون و تصویر سونوگرافی را در مانیتور دیگر مشاهده می کند. علاوه بر این ممکن است از آزمایش موج صدا برای تعیین مکان و کمک به نمونه برداری (قطعه کوچک بافت برای بررسی توسط میکروسکوپ) استفاده شود. کل مراحل معمولاً 30 تا 90 دقیقه طول می کشد و بیمار معمولاً می تواند در همان روز عمل به خانه خود برود.

 

EUS با آرام بخشی انجام می شود بنابراین تا 24 ساعت قادر به بازگشت به کار یا رانندگی نیستید. این همچنین بدان معنی است که شما به شخصی احتیاج دارید که شما را به خانه ببرد.

 

شما باید معده خالی داشته باشید ، به این معنی که به مدت 6 ساعت یا بیشتر از خوردن خودداری کنید. در صورت وجود EUS مقعدی ، احتمالاً باید مقداری ملین بخورید. در هر صورت ، دستورالعمل های کامل به شما داده می شود.

 

آندوسونوگرافی چگونه انجام میشود ، آندوسونوگرافی پانکراس

عوارض جانبی آندوسونوگرافی 

 

خطرات و عوارض آندوسونوگرافی 

مانند سایر روشهای آندوسکوپی ، EUS ایمن است و به خوبی تحمل می شود. هیچ روشی بدون خطر نیست ، اما عوارض ناشی از آندوسونوگرافی بسیار نادر است. میزان عوارض آندوسونوگرافی بدون آمپیراسیون با سوزن ظریف در حدود یک در دو هزار است. این مشابه میزان عوارض سایر روشهای آندوسکوپی است.

 

گاهی اوقات ، بیماران می توانند واکنش هایی مانند کهیر ، بثورات پوستی یا حالت تهوع نسبت به داروهای مورد استفاده در طی آندوسونوگرافی ایجاد کنند. ممکن است یک تورم در ناحیه رگ محل تزریق IV ظاهر شود. این معمولاً با گذشت زمان برطرف می شود. در صورت ادامه ، باید با پزشک خود تماس بگیرید. عارضه اصلی قابل توجه ، سوراخ شدن است (ایجاد سوراخ در دیواره روده) است که ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی داشته باشد. این کاملا نادر است و برای جلوگیری از آن اقدامات احتیاطی انجام می شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------