زندگی نامه پیر امیدیار +عکس



 زندگی نامه پیر امیدیار, آشنایی با زندگی پیر امیدیار

آشنایی با پیر امیدیار

 

زندگینامه و عکس های پیر امیدیار رئیس سایت Ebay 

پیر امیدیار یک کارآفرین ایرانی آمریکایی متولد فرانسه و بنیان گذار و رئیس سایت Ebay است. این سایت که در سال 1995 تأسیس شد یکی از بزرگ ترین سایت های مزایده و خرید و فروش آنلاین در سراسر جهان است.

بیوگرافی پیر امیدیار

پییر امیدیار در سال 1967 در شهر پاریس به دنیا آمد و در سنین کودکى  به همراه خانواده به ایالت مریلند مهاجرت کرد. وى اولین برنامه کامپیوترى خود را در سن 14 سالگى براى کتابخانه مدرسه اى که در آن مشغول تحصیل بود نوشت.

 

پی‌یِر(پیر) مراد امیدیار (به انگلیسی: Pierre Omidyar) (زاده ی 21 ژوئن 1967 در پاریس) بنیانگذار و رئیس ایرانی سایت حراج ای بی (e-bay) و یک کارآفرین نیکوکار است. او در سال 1998 میلادی و در سن 31 سالگی به عنوان یک میلیاردر شناخته شده‌است. امیدیار و همسرش پامِلا به عنوان یک نیکوکار نیز شناخته شده هستند.

 

« پیر (پی یِر) مُراد امیدیار» در 21 ژوئن 1967 در پاریس فرانسه متولد شد. قبلا نامش پرویز بود که پس از مهاجرت به آمریکا تغییرش داد. والدین ایرانی پیر امیدیار برای تحصیل به فرانسه آمده بودند که آن جا با هم آشنا شده و ازدواج می کنند.

 

مادرش «الٰهه میرجلالی امیدیار» یک زبان شناس مشهور و از استادان دانشگاه «سوربون» بود. پدرش جراح اورولوژی بود و با تلاش زیاد موفق شد در دانشگاه «جانز هاپکینز» آمريکا کار پیدا کند. به واسطه ی کار پدر در ایالات متحده، پیر در کودکی بهمراه خانواده به این کشور (ایالت مریلند) مهاجرت می کند.

 

پدر و مادر پیر امیدیار بعد از چند وقتی از همدیگر جدا شدند و قرار شد مادرش سرپرستی او را بر عهده بگیرد و فقط آخر هفته ها را با پدرش باشد. پیرامیدیار دانش آموز شیطان و بازیگوشی بود و اکثر وقت ها از کلاس ها فرار میکرد و به اتاق کامپیوتر میرفت تا در آن جا با کامپیوتر ها بازی کند و به همین خاطر از مدرسه اخراج شد.

 

ورود زودهنگام امیدیار به دنیای فناوری

در دوران دانشگاه، پیر شغلی پاره‌وقت در یکی از بخش های فرعی شرکت کامپیوتری اپل به نام کلاریس مشغول به کار شد که زیر نظر برنامه نویسان مکینتاش اپل فعالیت می‌کرد. دوره‌ای که طی آن پیر برنامه نویسی کامپیوترهای مکینتاش را به طور حرفه ای یاد گرفت و چند نرم‌افزار هم با مجوز شرکت برنامه نویسی کرد.

 

تیم او مسئولیت داشت اپلیکیشن گرافیکی MacDraw را به 2 MacDraw ارتقاء دهد و به روزرسانی کند. برنامه آنلاینی که از کاربران می‌خواست هرچقدر که می‌توانند بابت نرم‌افزار بپردازند. کاری که به‌زحمت حتی هزینه‌ی اجاره‌ی صندوق پستی‌اش را تامین کرد و بیشتر از سر علاقه‌ به علوم کامپیوتری بود تا کسب درآمد.

 

پیر امیدیار بر پایه علاقه، تجربه و دانشی که تا آن زمان به دست آورده بود توانست در سال 1991 او به همراه سه تن از دوستانش یک شرکت محاسباتی مبتنی بر برنامه‌نویسی به نام Ink Development در زمینه‌ی «رابط کاربری رایانه با استفاده از قلم استایلوس» تأسیس کند که یک بخش فروش اینترنتی هم داشت.

 

چندی بعد این بخش تبدیل به یک شرکت تجارت الکترونیک کامل شد و از دل آن، یک وبگاه تجارت الکترونیک به نام eShop بیرون آمد که بعدا خود شرکت هم به همین نام تغییر داده شد. ای-شاپ در سال 1996 توسط مایکروسافت خریداری شد، ولی امیدیار همچنان مجذوب چالش های تجارت الکترونیک باقی ماند.

 

امیدیار در یکی از تعطیلاتش تصمیم گرفت جایى را براى برگزارى حراج در اینترنت شكل دهد. وى این كار را انجام داد و آن را «حراج شبكه» نامید. براى آنكه كارآیى سایت خود را امتحان كند یك دستگاه سوراخ كن لیزرى را كه ایراد فنى هم داشت به حراج گذاشت. دو هفته بعد این دستگاه به قیمت 14 دلار حراج شد. به این ترتیب اولین كالا در این سایت حراج شد و رسما سایت مذكور آغاز به كار كرد.

 

این سایت تا مدتى با همان نام «حراج شبكه» فعالیت می‌كرد اما در سال 1997 به ای‌بی تغییر نام پیدا کرد. ایده تشكیل این سایت به گفته خود امیدیار خیلى ساده و البته ایده‌آلیستى بود: «از طریق اینترنت می توان بازارى كامل و جامع ایجاد كرد كه در آن وضعیت عرضه و تقاضا براى همگان شفاف و روشن باشد».

 

در ابتدا خدمات این سایت رایگان بود، اما برای پوشش هزینه های تامین خدمات اینترنتی شروع به دریافت وجه کرد. در مدتى کوتاه افراد بسیارى فروشنده و خریدار براى اقلام لیست شده روی سایت پیدا شدند. به تدریج تعداد کاربران این سایت زیاد شدند و معاملات بسیارى از طریق آن صورت گرفت.

 

امیدیار برای شرکت افراد در حراج مبلغ بسیار کمی‌ بین 25 سنت تا 2 دلار دریافت می‌کرد و همچنین درصدی از هر معامله به او می‌رسید. به این شکل ای‌بی تعامل فروشندگان و خریداران را بسیار ساده‌تر کرد. امیدیار پس از 9 ماه از شروع کار ای‌بی شغل خود را در شرکت جنرال مجیک رها کرد تا به شکل تمام وقت روی ای بی کار کند.

 

در حال حاضر ای بی در حدود 15500 کارمند دارد. درآمد آن در سال 2009 درآمدی بیش از 72/8 میلیارد دلار و درآمد خالصی در حدود 39/2 میلیارد دلار برآورد شده بود. ای‌بی در سال 2009 بیش از 84 میلیون کاربر داشت.

 

پیر امیدیار و همسرش همانند بیل گیتس و همسرش اعلام كرده‌اند كه قصد دارند طى سال هاى آینده بخش عمده ثروت خود را خرج كنند. آنها اعلام کرده اند تا بیست سال آینده به جز یک درصد از ثروتشان بقیه آن را خرج می كنند. امیدیار در حال حاضر 3 فرزند دارد و ساکن هونولولو در‌هاوایی است.

 

بیوگرافی پیر امیدیار

 

عشق، ازدواج و داستان آب نبات های پز

سال 1994، امیدیار در منطقه Bay Area سانفرانسیسکو زندگی می‌کرد. او در یک شرکت نرم افزاری به نام جنرال مجیک مشغول به کار بود و در کنار شغل اصلی خود، با طراحی و برنامه نویسی وب سایت هم کسب درآمد می‌کرد که با پاملا وسلی آشنا شد. پاملا دانشجوی ارشد بیولوژی بود.

 

داستانی که در رسانه ها فراگیر شد این بود: پیر عاشق دختری شده بود که به جمع آوری جعبه های آب نبات های Pez علاقه‌ی زیادی داشت، برای اینکه پاملا را خوشحال کند یک بخش خرید و فروش و حراج آنلاین به وب سایت شخصی خود اضافه کرد تا پاملا بتواند با سایر کلکسیونرهای جعبه‌ی آب نبات وارد معامله شود و مجموعه ی خود را تکمیل کند.

 

امیدیار بعدها گفت این حادثه شاید فقط یک جرقه بود؛ اما نه آن طور که رسانه ها به آن پروبال دادند. او همیشه مشتاق بود وب‌سایتی راه‌اندازی کند که مردم بتوانند اقلام اجناس خود را در آن بدون واسطه، خرید و فروش کنند و نفع ببرند.

 

گرچه در آن سال ها اطرافیان او معتقد بودند که مردم نمی‌توانند از طریق اینترنت به هم اعتماد کنند، امیدیار باور محکمی داشت که انسان‌ها ذاتا خوب هستند. او در سال 1995 بالاخره ایده‌ی خود را به اجرا درآورد.

 

پیر امیدیار و پاملا وسلی در فاصله‌ی کوتاهی نامزد و سپس ازدواج کردند.

 

عکس پییر امیدیار و همسرش

 

مشابهت پیر امیدیار با بیل گیتس

بسیارى معتقد هستند آن کارى که پیر امیدیار انجام مى دهد نمونه مشابهى با عملکرد غول نرم افزارسازى دنیا یعنى بیل گیتس و شرکت وى – مایکروسافت است. هر دوى اینها در عالم رایانه سیر مى کنند و هر دو نیز انحصارگرند. گیتس در رشته نرم افزارسازى قدرت بلامنازع دنیاست و از این جایگاه هم به هر وسیله اى که شده دفاع مى کند_ ولو با شیوه هاى نه چندان اخلاقى. مخالفان سایت Ebay مى گویند همه چیز آن پول و مسائل مادى است و آن قدر بر این امر اصرار مى ورزند که حتى حاضرند برخى موضوع ها و پیش شرط هاى لازم را نادیده بگیرند.

 

اکنون مى توان گفت Ebay تنها سایت جدى حراج در اینترنت است و دیگران در مقابل آن هرگز مجالى براى فعالیت ندارند. پیر امیدیار در مقابل این مخالفان بارها کوشیده با یک عبارت خاص و کلى جواب بدهد:« انسان اساساً موجود خوبى است. اگر به او فرصت خوب عمل کردن داده شود عموماً رفتارش هم خوب خواهد بود.» در بسیارى از صفحات اینترنتى مرتبط با Ebay وى همین عبارت را هم به صورت یک پند اخلاقى در گوشه اى از صفحه آورده است.

 

موفقیت های تجاری و بازرگانی

در پایان سال 1998، eBay بیش از 2.1 میلیون عضو و درآمد سالانه‌ای معادل 750 میلیون دلار داشت. این موفقیت بی‌نظیر، آمازون، غول تجارت الکترونیک را بر آن داشت که حراجی آنلاین خود را در سال 1999 راه اندازی کند. بسیاری از ناظران و متخصصان صنعت و تجارت پیش بینی کردند که در آینده ای نزدیک، مزایده های اینترنتی مدل غالب تجارت الکترونیک خواهند بود. در ماه دسامبر همین سال بنیاد eBay تأسیس شد و امیدیار جایزه بهترین کارآفرین ملی سال را از آن خود کرد.

 

در ژانویه سال 2000، پیر امیدیار اولین سمت خود خارج از شرکت eBay را پذیرفت. او به عضویت هیئت مدیره شرکت ePeople درآمد که یک بازار آنلاین پشتیبانی فنی است. در همین سال بخش ای بی موتورز (eBay Motors) به سایت اضافه شد که در واقع بازار آنلاین اتومبیل بود.

 

در سال 2002، eBay  برای پروسه‌های پرداختی خود شرکت پی پال (PayPal) را به خدمت گرفت تا خریدوفروش ها با اعتبار و اعتماد بیشتری ردوبدل شوند و همزمان خدمات متنوع دیگری نیز ارائه کرد که به فروشندگان حق انتخاب می داد کالاهای خود را با قیمت ثابت یا مثل حراجی های قدیم، به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشند. توسعه دهندگان نرم افزار نیز می توانستند اپلیکیشن های جدید خود را به سایت پیوست کنند.

 

در سال 2005، eBay  بخش جدیدی برای خرید و فروش ماشین‌ و دستگاه‌های صنعتی به سایت خود اضافه کرد. در حال حاضر بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا برای قیمت‌گذاری کالاها و خدمات خود از سایت eBay استفاده می‌کنند.

 

ده سال بعد از اولین فروش عمومی سهام، eBay با 15 هزار کارمند در 30 کشور از جمله چین و هند گسترش‌ یافته بود و خدمات خود را به صدها میلیون نفر ارائه می‌کرد.

 

در طول فصل تعطیلات سال 2015، بیش از 265 میلیون تراکنش خرید و فروش از طریق سایت eBay ثبت شد. در سال 2015 درآمد خالص سالانه این سایت در بازار جهانی بیش از ۸.۵ میلیارد دلار بود.

 

زندگی نامه پیر امیدیار

 

جوایز و افتخارات پیر امیدیار

در سال 1999 میلادی، پیر امیدیار به عنوان برنده جایزه ملی «کارآفرین سال» انتخاب شد.

 

 در سال 2007 میلادی، نشریه فوربز فهرستی شامل 250 تن از ثروتمندترین اشخاص آمریکایی منتشر که نام پیر امیدیار و امید کردستانی (رییس اجرایی هیئت مدیره توییتر) در میان آن ها به چشم می خورد. پیر در این فهرست رتبه 32 را کسب کرد و رتبه 204 ام به کردستانی رسید.

 

 در سال 2011 میلادی، فهرستی از ثروتمندان ایرانی منتشر شد که نام پیر امیدیار در جایگاه چهارم آن به چشم می خورد.

 

 در سال 2011 میلادی، جایزه دکترای افتخاری دانشگاه تافتس به امیدیار رسید.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------