آشنایی با خواص جینکوبیلوبیا؛ درختی به جامانده از دوران دایناسورها



شاخه های جینکوبیلوبا, خواص جینکوبیلوبا, عوارض جینکوبیلوبا

جینکوبیلوبا گونه ای از درختان بومی چین می باشد

 

جینکو بیلوبا و این همه فایده!

یکی از گونه های درخت بومی چین، جینکوبیلوبا است. جینکوبیلوبا درختی کهن است که برای نخستین بار حدود سه قرن پیش در کشور چین رشد یافته است. برگ های بریده بریده و لوب دارد درخت جینکوبیلوبیا سبب اختصاص دهی عنوان درخت موی دوشیزه به جینکو شده است. 

جینکوبیلوبا چیست؟

جینکوبیلوبا گونه ای از درختان بومی چین به شمار می رود که با عناوین مختلفی اعم از جینکو و درخت موی دختر به شهرت رسیده است. عنوان درخت موی دوشیزه برای درخت جینکوبیلوبا برگرفته از برگ های مشابه با سر موی دختر می باشد. 

 

دیرینگی درخت جینکوبیلوبا به سال های نخست تاریخ بشر باز می گردد. این درخت برای اولین بار حدود سه قرن پیش در محدوده ی کشور چین رشد یافته است. 

درخت جینکوبیلوبا آخرین گونه از راسته جینگوئل ها محسوب می شود. در طی یافته های باستان شناسان فسیل هایی مشابه به ساختار جینکوبیلوبا یافت شده است که به ژوراسیک میانی تعلق دارد. 

 

درخت های جینکوبیلوبا از ریشه هایی تنومند و عمیق بهره مند هستند. رشد شاخه های این نوع درخت با سرعت فراوان با اشکال زاویه دار و نامنظم صورت می گیرد. 

ارتفاع درخت های جینکوبیلوبا حدود 20 الی 30 متر معادل 66 تا 115 فوت برآورد شده است. مرتفع ترین درخت های جینکوبیلوبا به کشور چین با بیش از 50 متر ارتفاع تعلق دارند. 

 

جینکوبیلوبا درختی مقاوم در برابر برف و باد است. علاوه بر این، درخت جینکوبیلوبا توانایی تشکیل ریشه های هوایی و جوانه ها را دارد و در برابر حشرات آسیب پذیر نمی باشد.  

چوب جیکو در برابر آتش و پوسیدگی مقاوم است. از چوب این درخت برای تولید مبلمان، تخته شطرنج، کنده کاری و تخته مناسب ساک استفاده می شود. 

 

برگ های جینکوبیلوبا

 

میزان مصرف مناسب جینکوبیلوبا, جینکوبیلوبیا, برگ های جینکوبیلوبا

رشد برگ های جینکوبیلوبا معمولا تا 5 الی 10 سانتی متر تداوم پیدا می کند

 

برگ های درخت جینکوبیلوبا در بخش های بالایی و پایینی درخت به رنگ سبز هستند. با فرا رسیدن فصل پاییز برگ های درخت جینکوبیلوبا به رنگ زرد مبدل می شوند و ریزش پیدا می کنند. برگ های جینکوبیلوبا در میان گیاهان بذری منحصر به فرد هستند. در مواردی برگ های این درخت شبکه ای از برگ های شکاف دار و به شکل بادبزنی با رگ برگ هایی که به سمت تیغه برگ ختم می شوند را تشکیل می دهند. 

 

رشد برگ های جینکوبیلوبا معمولا تا 5 الی 10 سانتی متر تداوم پیدا می کند. در برخی مواقع نیز با طول 15 سانتی متر قابل مشاهده است. 

شاخه های بلند درخت برگ هایی با بریدگی و لوب دار دارند. این ویژگی در سطح بیرونی میان رگبرگ ها مشاهده می شود. 

 

برگ جینکو در مدرسه اوراسنکه ژاپن نماد مراسم چای است. پایتخت ژاپن، توکیو است. در توکیو از درخت جینکو به عنوان درخت رسمی یاد می شود. 

در سال 1948 با طراحی شویچی هوشینو نشان دانشگاه توکیر، دو برگ جینکو شد. این نشان در سال 2004 میلادی به لوگوی دانشگاه مبدل شد. 

 

شاخه های جینکوبیلوبا

شاخه های اکثر درختان برگ هایی دارند که در فاصله هایی منظم رشد کرده اند. در بخش جانبی برگ ها، شاخه های خارداری رشد می کنند که به عنوان شاخه های کوتاه شناخته می شوند. 

 

معمولا شاخه های کوتاه میانگره های بسیار کوتاهی هستند که برگ های آن بدون لوب رشد می کنند. بدین ترتیب احتمال می رود شاخه های کوتاه برای رشد یک الی دو سانتی متری نیازمند چند سال زمان باشند. 

 

احتمال می رود برگ هایی که در نوک شاخه های کوتاه شاخه ای هستند به موجب میانگره های کوتاه به وجود آمده باشند. 

در درخت جینکو به مثابه ی سایر گیاهان، شاخه های کوتاه باعث تشکیل برگ های جدید در بخش های قدیمی تاج می شود. 

 

مناسب ترین مکان برای رشد جینکو، محیطی است که در آن آب و زهکشی وجود دارد. جینکو در راستای رشد مناسب به آفتاب نیاز دارد. 

در توده های نیمه وحشی در کوه های تاینمو، نمونه هایی از جینکو در کنار رود خانه ها، دامنه های سنگی و لبه های صخره وجود دارد. بدین ترتیب ظرفیت جینکو برای رشد رویشی فوق العاده است.

 

خواص جینکوبیلوبا

 

برگ های جینکوبیلوبا, درخت های جینکوبیلوبا, جینکوبیلوبا, گیاه جینکوبیلوبا

جینکوبیلوبا کاهش دهنده بیماری درد پا است

 

یکی از درمان های رایج در طب چینی که قدمت هزار ساله دارد، برگ درخت جینکوبیلوبا است. در ایالات متحده آمریکا برای بهبود کارکرد حافظه و ارتقای عملکرد تفکر از مکمل های جینکو استفاده می شود. 

 

جینکو نقش چشمگیری در بهبود جریان خون مغز ایفا می کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند. 

مطالعاتی که در افراد سالم صورت گرفت، حاکی از آن دارد که با مصرف جینکو می توان سرعت شناخت و حافظه را تقویت کرد. 

 

مطالعات نشان داده اند که جینکو قادر است کمک شایانی به مشکلات حافظه ناشی از بیماری آلزایمر کند. احتمال پیشگیری از زوال عقل به وسیله ی جینکو محدود است اما می توان با مصرف عصاره این گیاه، برای جلوگیری از پیشرفت نشانه های زوال عقل استفاده کرد. 

 

علاوه بر این، جینکو کاهش دهنده  بیماری درد پا است که از گرفتگی عروق نشأت می گیرند. احتمال می رود جینکو نشانه های سندرم قبل از قاعدگی اعم از تغییرات خلقی و حساسی به پستان را کاهش دهد. 

 

محققان جینکو را در راستای بیماری های مختلفی اعم از ADHD، افسردگی، تغییرات مربوط به حوزه روانی، مولتیپل اسکلروزیس و وزوز گوش ناشی از عروق مورد مطالعه قرار داده اند. 

با وجود خواص متعددی که جینکو دارد، برای اثبات مفید بودن خواص آن باید تحقیقات بیشتری صورت بگیرد. 

 

میزان مصرف مناسب جینکوبیلوبا

برای مصرف مکمل های جینکوبیلوبا دوز استانداری تعبیه نشده است. میزان مصرف مناسب از جینکوبیلوبا تحت تأثیر نوع بیماری قرار دارد. 

دوز مناسب برای افراد مبتلا به زوال عقل حدود 40 میلی گرم به صورت روزانه می باشد. این میزان دوز مصرفی برای بهبود عملکرد شناختی حدود 120 الی 240 میلی گرم در طول روز است. 

 

عوارض مصرف جینکوبیلوبا

 

 خواص جینکوبیلوبا, عوارض جینکوبیلوبا, میزان مصرف مناسب جینکوبیلوبا

جینکوبیلوبا نقش چشمگیری در بهبود جریان خون مغز ایفا می کند

 

به طور کلی بهره گیری از جینکوبیلوبا در مقادیر متوسط تأثیر مخربی بر روی سلامت جسمانی نمی گذارد. استفاده بیش از حد از جینکوبیلوبا اثرات نامطلوبی را در پی دارد. عوارض جانبی مصرف بی رویه از جینکوبیلوبا شامل تپش قلب، سردرد، حالت تهوع، گاز معده، اسهال و سرگیجه بروز می شود. 

 

احتمال شکل گیری آلرژی از طریق گرده گل جینکو وجود دارد. در حقیقت در برگ‌های جینکوبیلوبا و سارکوتستا، اسیدهای جینکولیک یافت می شود. این اسید به شدت آلرژی زا است. 

 

افرادی که به پوسته بادام هندی، انبه و گیاهان تولید کننده آلکیل فنل حساسی دارند، با مصرف بی رویه و غیر استاندارد جینکو واکنش های آلرژیک را در بدن  تجربه می کنند. یکی از آلرژی های متداولی که در بدن مصرف کنندگان بروز پیدا می کند، بثورات است.

 

تداخل دارویی و خطرات استفاده از جینکوبیلوبا

در صورتی که به اختلالات خونریزی مبتلا هستید یا قصد جراحی دارید، برای مصرف جینکوبیلوبا نیازمند مشورت با پزشک هستید. همچنین مصرف جینکوبیلوبا در صورت ابتلا به دیابت، صرع و مشکلات باروری محدودیت دارد. 

 

بهره گیری از جینکوبیلوبیا بر داروهایی نظیر آسپرین، رقیق کننده های خون، دارو های ضد پلاکت، مسکن‌های NSAID، ضد تشنج ها، داروی های ضد افسردگی و اثر گذار بر روی کبد تأثیر منفی می گذارد. علاوه بر این، با مکمل هایی نظیر سیر، نخل اره ای، خار مریم و یوهیمبه تداخل دارویی دارد. 

 

طبق یک بررسی سیستمیک، احتمال دارد اثرات جینکو بر زنان باردار شامل افزایش زمان خونریزی باشد.

مصرف گیاه و دانه های جینکو به صورت خام منجر به تشنج و مرگ می شوند. این گیاه اثربخشی درمان تشنج الکتریکی یا ECT را دستخوش تغییر می کند. 

  

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 



داروخانه گیاهی بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------