از خواص بارهنگ، دارویی طبیعی برای درمان بیماری ها



خواص بارهنگ

از خاصیت بارهنگ می توان به درمان اسهال اشاره کرد

 

بارهنگ؛ دانه ای شگفت انگیز با خواص درمانی فراوان:

خواص بارهنگ در طب سنتی از دیرباز مورد استفاده بوده اند و به طور معمول در درمان برخی بیماری ها به کار می روند. در این مقاله از بیتوته، به معرفی خواص بارهنگ و کاربردهای آن در درمان برخی بیماری ها پرداخته شده است. با مطالعه این مقاله می توانید با خواص بارهنگ آشنا شوید و در درمان برخی بیماری ها از آن استفاده کنید.

بارهنگ نام گیاهی است که در بسیاری از مناطق ایران به خوبی شناخته شده است. این گیاه با نام علمی Mentha pulegium شناخته می شود و در بسیاری از کشورهای جهان نیز پرورش داده می شود. بارهنگ گیاهی معطر است که از خانواده نعناعیان است. برگ های بارهنگ دارای عصاره ای معطر و مرکباتی هستند و به همین دلیل در صنعت غذایی، دارویی و بهداشتی کاربردهای فراوانی دارد.

 

بارهنگ از نظر طب سنتی، طبع سرد و خشک دارد و مصلح آن عسل و مصطکی است.

 

آشنایی با خواص بارهنگ :

خواص بارهنگ برای دستگاه گوارش

با توجه به خواص ضد التهابی، ضد عفونی کننده و ضد سرفه بارهنگ، مصرف آن برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. بارهنگ می تواند به عنوان یک ضد تلخی معده عمل کند و به شما کمک کند تا از مشکلات گوارشی مانند گرفتگی، تجمع گاز، و بیماری های پوستی که به دلیل مشکلات گوارشی بروز می کنند، جلوگیری کنید.

 

درمان اسهال و اسهال خونی

موسیلاژ موجود در دانه های بارهنگ می تواند به پوشش و محافظت از پوشش روده کمک کند که می تواند به تسکین اسهال و اسهال خونی کمک کند.

 

دانه های بارهنگ می توانند برای یبوست نیز مفید باشند، زیرا می توانند به حجیم شدن مدفوع و دفع آسان آن کمک کنند.

 

درمان زخم های معده و روده

موسیلاژ موجود در دانه های بارهنگ می تواند به محافظت از پوشش معده و روده نیز کمک کند که می تواند به بهبود زخم کمک کند. دم کرده بارهنگ (به عنوان دمنوش) خاصیت زیادی برای معده دارد. از جمله درمان رفلکس معده، درمان زخم معده و پیشگیری از عفونت معده.

 

خواص بارهنگ برای سیستم تنفسی

استفاده از بارهنگ برای درمان بیماری های سیستم تنفسی نیز می تواند مفید باشد. این گیاه به دلیل دارا بودن خواص ضد التهابی و ضد سرفه، می تواند به درمان بیماری هایی مانند آسم، سینوزیت، برونشیت و سرماخوردگی کمک کند. همچنین، بارهنگ می تواند به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی نیز عمل کند و به شما کمک کند تا از بیماری های عفونی جلوگیری کنید.

 

التهاب

خواص ضد التهابی دانه های بارهنگ می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند، که می تواند برای شرایط مختلف از جمله آرتریت، نقرس و آسم مفید باشد.

 

خواص بارهنگ برای پوست

بارهنگ می تواند به عنوان یک ضد التهاب طبیعی برای پوست عمل کند. ترکیبات موجود در بارهنگ می توانند به شما کمک کنند تا از بیماری های پوستی مانند جوش، آکنه و حساسیت های پوستی جلوگیری کنید. همچنین، بارهنگ می تواند به شما کمک کندتا پوستی سالم تر و شاداب تر داشته باشید.

 

التیام زخم از فایده های بارهنگ

موسیلاژ موجود در دانه های بارهنگ می تواند با ایجاد یک محیط مرطوب که برای رشد سلولی مناسب است، به بهبود زخم کمک کند.

 

به کمک بارهنگ کبد خود را سم زدایی کنید

از جمله خواص بارهنگ می توان به اسید اولیانولیک اشاره کرد که خاصیت ضدویروسی دارد. علاوه بر سم زدایی کبد، از ابتلا به هپاتیت هم جلوگیری می کند.

 

گلو درد

غرغره کردن با جوشانده دانه بارهنگ می تواند به تسکین گلودرد کمک کند.

 

گوش درد

قرار دادن کمپرس گرم از دانه های بارهنگ روی گوش می تواند به تسکین درد گوش کمک کند.

 

لاغری و کاهش وزن از فواید بارهنگ

یکی از اصلی ترین و مهم ترین خواص بارهنگ، کاهش قابل توجه اشتهای شماست. این گیاه فیبر بالایی دارد و این مسئله باعث می شود جذب کربوهیدرات به طور قابل توجهی کاهش یابد.

 

خواص بارهنگ برای پوست

شاید به دفعات برای شما پیش آمده باشد که بعد از اینکه در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گرفتید، دچار آفتاب سوختگی شوید. می توانید برگ بارهنگ را خمیر کنید و روی محل آفتاب سوختگی بگذارید. همچنین بارهنگ درمان بسیار مناسبی برای جای جوش و لک روی پوست صورت است.

 

خواص بارهنگ برای مو

طب سنتی معتقد است که بارهنگ برای سلامت مو ها مفید و موثر است. آب برگ بارهنگ و ساقه بارهنگ را با سرکه ترکیب کنید و به صورت روزانه برای مو های خود استفاده کنید. همچنین عصاره بارهنگ می تواند موجب درمان پوسته و شوره سر می شود.

 

خواص بارهنگ

از مهم ترین فواید بارهنگ می توان به درمان زخم معده اشاره کرد

 

نحوه استفاده از بارهنگ

بارهنگ می تواند به صورت خشک یا تر به عنوان چای مصرف شود. برای تهیه چای بارهنگ، می توانید یک قاشق چایخوری از برگ های خشک بارهنگ را در یک لیوان آب جوشانده و برای چند دقیقه دم بدهید. بعد از آن، می توانید آن را با یک قاشق عسل یا نعنای تازه شیرین و طعم دار کنید.

 

از بارهنگ می توان به روش های مختلفی استفاده کرد. دانه ها را می توان برای تهیه چای جوشاند و یا می توان آنها را پودر کرد و به غذا یا نوشیدنی اضافه کرد. برگ ها را می توان به صورت خام یا پخته نیز مصرف کرد.

 

همچنین، می توانید از برگ های تازه بارهنگ برای تزئین سالاد، پلو و غذاهای دیگر استفاده کنید.

 

اگر از بارهنگ برای اهداف دارویی استفاده می کنید، مهم است که ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند به شما در تعیین بهترین راه برای استفاده از بارهنگ برای شرایط خاص خود کمک کنند.

 

آیا بارهنگ برای همه مناسب است؟

استفاده از بارهنگ برای برخی افراد ممکن است مضر باشد. برای مثال، در صورتی که شما دچار بیماری هایی مانند بیماری های کبدی، اختلالات گوارشی، عفونت های باکتریایی، یا حساسیت های پوستی هستید، قبل از استفاده از بارهنگ باید با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، برای بارداران و شیرده ها نیز بهتر است قبل از مصرف بارهنگ با پزشک مشورت کنند.

 

خواص بارهنگ برای معده

نحوه استفاده از بارهنگ

 

نکات مهم در مورد مصرف بارهنگ

مقدار مصرف بارهنگ

برای استفاده از بارهنگ به عنوان چای، می توانید روزانه یک یا دو پیمانه مصرف کنید. همچنین، می توانید از برگ های تازه بارهنگ برای تزئین غذاهای خود استفاده کنید.

 

عوارض جانبی بارهنگ

استفاده از بارهنگ برای برخی افراد ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود. برای مثال، افرادی که دچار حساسیت نعناع هستند، ممکن است به بارهنگ نیز حساسیت داشته باشند. در صورتی که شما به بارهنگ حساسیت دارید، قبل از استفاده از آن بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

 

اگر در مصرف بارهنگ زیاده روی و افراط کنید، ممکن است مشکلاتی مانند اسهال و یا افت فشار خون برای شما پیش بیاید.همچنین افرادی که مبتلا به آلرژی هستند باید در مصرف بارهنگ نیز احتیاط کنند؛ زیرا ممکن است به این داروی گیاهی نیز حساسیت داشته باشند. بهتر است در طول بارداری از مصرف بارهنگ پرهیز کنید.بارهنگ حاوی ویتامین K است و از همین رو نباید آن را همراه با دارو های ضدانعقاد خون مانند وارفارین به صورت همزمان استفاده کنید.

 

روش نگهداری بارهنگ

بهترین روش نگهداری از دانه های بارهنگ در دمای اتاق است. علاوه بر این، می توانید برگ های بارهنگ را در یخچال نیز نگهداری کنید، اما برای برگ های تازه بهتر است آن ها را در ظرفی با آب قرار داده و در یخچال نگهداری کنید تا تازگی و شادابی آن ها حفظ شود. همچنین، برای نگهداری برگ های خشک بارهنگ، آن ها را در بسته بندی محکم و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

تداخل با داروهای دیگر

بارهنگ ممکن است با برخی داروهای دیگر تداخل داشته باشد. برای مثال، بارهنگ می تواند با داروهای خواب آور، آرام بخش ها و داروهایی که برای کنترل فشار خون استفاده می شوند، دارو های ضدانعقاد خون مانند وارفارین، تداخل داشته باشد و نباید با هم استفاده شوند. بنابراین، در صورتی که شما دارویی مصرف می کنید، بهتر است قبل از استفاده از بارهنگ، با پزشک خود مشورت کنید.

 

سخن پایانی

درست است که بارهنگ خواص بسیاری دارد اما بهتر است قبل از استفاده از بارهنگ، با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص در صورتی که دارویی مصرف می کنید یا دچار بیماری هایی هستید. همچنین، بهتر است بارهنگ را از منابع قابل اطمینان خریداری کنید تا از کیفیت و خواص آن مطمئن شوید. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی، بهتر است مصرف بارهنگ را متوقف کرده و به پزشک خود مراجعه کنید.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------