درمان گرفتگی سینوس با عصاره نعناع



عصاره نعناع چیست , طبع عصاره نعناع , مصرف گیاه نعناع

طبع عصاره نعناع در طب سنتی، گرم و خشک است

 

عصاره نعنا چه خواص و مضراتی دارد؟

گیاه نعناع به دلیلی خاصیت های فراوان، طرفداران بسیاری در قدیم الایام و عصر حاضر دارد. در طب سنتی نیز برای درمان بیماری های مختلف از عصاره ی این گیاه استفاده می کنند. حتی در مواردی برای ساخت داروهای شیمیایی هم از گیاه نعناع بهره می گیرند.

معرفی نعناع

گیاه نعناع در مصر باستان و اساطیر یونان و روم، جزو گیاهان پرطرفدار بوده است. طبع گیاه نعنا، گرم و خشک است با این حال گیاه معطری است که به شکل بومی در آسیا رشد می کند. امروزه استفاده از عصاره ی نعناع به دلیل طبیعی بودن و خاصیت ضد میکروبی بسیار حائز اهمیت است. این گیاه منبع غنی ترکیبات پلی فنی می باشد. در نتیجه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

 

برگ نعناع نسبت به سایر گیاهان دارای بالاترین مقدار آنتی اکسیدان است. علاوه براین ، روغن این گیاه هم خواص بسیار زیادی از قبیل کاروتنوئید، فیتوسترون، فنولیک،  فلانوئیدها، آنتوسیانین ها و... دارد.

از روغن معطر و خوشبوی نعناع  به طور وسیعی در آروماتراپی، در تولید خمیردندان ، آبنبات، داروها، آدامس ها، محصولات آرایشی، اسپری های حشره کش و خوشبو کننده ها استفاده می شود. 

 

در هندوستان گیاه نعناع به پوندیا معروف است. جالب است بدانید در کشورهای انگلیس، آمریکا و هند از گیاه نعناع در ژله، بستنی، شربت و چای بهره می گیرند.

برگ های گیاه نعناع به شکل های نوک تیز، بیضی و دندانه دار می باشد. با توجه به نوع نعناع گل هایی به رنگ ارغوانی، سفید و قرمز در میان آن جوانه می زنند.

 

عصاره نعناع چیست, طبع عصاره نعناع, مصرف گیاه نعناع

گیاه نعناع را می توان شکل های تازه، خشک، قرض عصاره نعناع و...مصرف کرد.

 

در نوشته های بقراط، پدر علم طب، اشاره هایی به خواص نعناع شده است که در قرون وسطی از نعناع برای بهبود گزیدگی سگ هار، زنبور و معالجه ی بیماری های مختلف استفاده می شده است.

 

مصرف گیاه نعناع

گیاه نعناع را می توان به طریقه های مختلف مورد استفاده قرار داد و از خواص بی نظیر آن بهره مند شد. مصرف گیاه مذکور به شکل های تازه، خشک، دمنوش، پودر، اسانس، قرص و عصاره امکان پذیر است.

 

استفاده از کپسول و روغن (پماد) نعناع

• شما می توانید برای جلوگیری از تحریک ها و خارش های پوستی، از روغن نعناع استفاده کنید.

• برای در امان ماندن از حشرات موزی در تابستان، پماد های ترکیب شده با نعناع را تهیه کنید.

• از مصرف بیشتر از دو کپسول نعناع در طول روز جدا خود داری کنید.

• برای قطع کردن خونریزی دهان و بینی، می توانید در یک استکان آب خنک 3 الی 4 قطره عصاره ی نعناع طبیعی را بچکانید.

• اگر از شپش موی سر رنج می برید، چند قطره روغن نعناع را داخل شامپوی خود بریزید و استفاده کنید. این روغن علاوه بر از بین بردن شپش سر، موجب شادابی و طراوت مو نیز می گردد.

 

کاشت گیاه نعناع

گیاه نعناع برای رشد نیاز به آب و هوای مرطوب دارد. رشد این گیاه در سرتاسر جهان ممکن است و به موقعیت جغرافیایی خاصی محدود نمی شود.

کاشت گیاه نعناع با بذر امکان پذیر است؛ در مواردی هم ممکن است با یک بوته کوچک رشد کند. 

 

عصاره نعناع برای پوست, عصاره نعناع برای مو, عصاره نعناع برای سینوزیت

از جمله خاصیت های عصاره ی نعناع می توان به درمان آسم اشاره کرد

 

خاصیت های عصاره نعناع

درمان گرفتگی سینوس

نعناع به دلیل دارا بودن منتول، موجب بهتر شدن جریان هوا در مجاری بینی می شود. این گیاه خاصیت ضدالتهابی، ضد باکتری و ویروسی دارد. در نتیجه استفاده از دمنوش نعناع برای درمان و گرفتگی سینوس های ناشی از عفونت، بسیار موثر است.

 

درمان کبد

یکی از گیاهانی که در طب سنت چینی ها بسیار مورد اعتماد می باشد، گیاه نعناع است.

برگ های نعناع سرشار از روغن های منتفون و منتول هستند که به عملکرد هضم غذا و سم زدایی کبد کمک شایانی می کنند. علاوه براین، استفاده از عرق نعناع، موجب افزایش ترشح های سالم در معده شده که در نهایت موجب شل شدن روده ها و کاهش نفخ معده می گردد.

 

عصاره نعناع برای مو, عصاره نعناع برای سینوزیت, عصاره نعناع

عصاره ی نعناع خاصیت آرامبخشی دارد

 

آنتی اکسیدان موجود در نعناع، در روند سم زدایی بدن توسط کبد و بهبود بینایی بسیار مفید است.

 

درمان آسم

در استفاده از هر نوع گیاه دارویی باید حد اعتدال رعایت شود زیرا مصرف بیش از اندازه آن آسیب های احتمالی دیگری را در پی دارد.

عصاره ی نعناع از خاصیت آرامش بخشی برخورد دارد است که برای افراد مبتلا به آسم توصیه می شود. بااین حال استفاده بیش از حد از نعناع موجب سوزش در معده و بینی می شود.

 

پیشگیری از سرطان

طبق تحقیقات انجام شده، آنزیم های فعالی که در نعناع وجود دارند، مانع تشکیل توده های سرطانی در بدن افراد می شوند.حتی برای افرادی که پروسه ی  شیمی درمانی را طی می کنند و دارای تهوع ناشی از شیمی درمانی هستند، استفاده از گیاه نعناع توصیه می شود.

 

کاهش وزن

گیاه نعناع با آزاد سازی منزیم های گوارشی در بدن، از چربی های موجود در بدن برای تولید انرژی استفاده می کند که در نهایت منجر به کاهش وزن در فرد می شود.

یکی از غذاهایی که برای بهبود سلامتی می توانید به همراه نعناع استفاده کنید، لیمو است. ترکیب لیمو و نعناع باهم، شیوه ای سالم و طبیعی برای کاهش وزن می باشد.

 

درمان درد ناشی از قاعدگی

در دوران قاعدگی گرفتگی عضلات رخ می دهد. از آنجایی که  گیاه نعناع به عنوان یک شل کننده ی عضلات قوی عمل می کند، مصرف این گیاه در دوران قاعدگی توصیه می شود.

 

بهبود خواب عمیق تر و بهتر

همان گونه که گفتیم، نعناع به عنوان یک شل کننده ی عضلات می تواند برای داشتن خواب بهتربه شما کمک کند. همچنین مصرف چای نعناع ، به دلیل فاقد کافئین بودن برای تقویت روند خواب موثر است.

 

درمان سرما خوردگی

به دلیل خاصیت ضدعفونی و ضد باکتریایی گیاه نعناع، برای جلوگیری از سرما خوردگی های فصلی و درد های سینوزیتی از عصاره نعناع استفاده کنید.

برای این منظورمی توانید از عصاره نعناع برای بخور در منزل بهره ببرید.علاوه براین، می توانید 1 الی 2 قطره از نعناع را به پیشانی و جلوی بینی خود بمالید.

 

درمان یبوست

منتول موجود در نعناع، به بهبود روند هضم غذا و آرامش معده کمک می کند. بیشتر داروهایی که برای بیماران با مشکلات گوارشی تجویز می شود، حاوی عصاره ی نعنا هستند.

 

سرشار از ویتامین و مواد معدنی

برگ های نعناع علاوه بر آنکه موجب خوش بو شدن دهان می شوند، سرشار از مواد معدنی نیز هستند که در رشد بدن انسان ها نقش اساسی دارند. درواقع بخش هایی از دیواره ی سلولی در سیستم گردش خون و ترمیم پوست، نیازمند آهن، فسفر و کلسیم با ویتامین های C و Aهستند. گیاه نعناع زمینه ی جذب این مواد به بدن را فراهم می کند. 

برای داشتن لثه هایی سالم می توانید دو قطره از عصاره ی گیاه نعناع را با آب حل کرده و به عنوان دهان شوی از آن استفاده کنید.

 

خاصیت های عرق نعناع, خاصیت های عصاره ی نعناع, عصاره نعناع برای پوست

مصرف عصاره ی نعناع در دوران شیردهی باید بدون افراط باشد.

 

عوارض عصاره ی نعنا

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از عصاره ی نعنا با سردرد و سوزش معده همراه است.

در دوران بارداری و شیردهی و افراد دارای اختلال سنگ در کیسه صفرا، نعناع باید با مشورت پزشک استفاده شود.

به طور کلی مصرف مقدار کمی از نعناع در دوران شیردهی مجاز است. برای این منظور یک پنبه را به عرق نعناع آغشته کنید و بر روی سینه بمالید. پس از مدتی سینه خود را با آب بشویید و به نوزادتان شیر دهید.

 

در دوران بارداری نیز، نعناع می تواند موجب سقط جنین و مشکلات تنفسی شدید شود.

اگر از عارضه ی اسهال رنج می برید، به هیچ عنوان از عرق نعناع استفاده نکنید زیرا این گیاه موجب سوزش شدید در مقعد می گردد. همچنین استفاده زیاد از چای نعنا، موجب تولید عوارضی از قبیل سوزش و سرخی پوست، تپش قلب و غشا مخاطی می شود.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------