بوی بد دهان از چیست و چگونه درمان می شود ؟



بوی بد دهان از چیست,بوی بد دهان نشانه چیست,علت بوی بد دهان چیست

بوی بد دهان نشانه چیست؟

 

بوی بد دهان ممکن است نشانه این بیماری ها باشد؟

تقریباً همه در مقطعی از زندگی خود با بوی بد دهان دست و پنجه نرم می کنند. و در بعضی موارد، بوی بد دهان حتی با رعایت بهداشت دندان نیز ممکن است وجود داشته باشد. آیا می دانید علت بوی بد دهان و درمان آن چیست؟ پس در ادامه با ما همراه باشید.

بوی بد دهان از چیست؟

بوی بد دهان، که به آن هالیوز نیز گفته می شود، ممکن است خجالت آور باشد و در بعضی موارد حتی ممکن است باعث اضطراب شود. عجیب نیست که قفسه های فروشگاه مملو از آدامس، نعناع، دهان شویه و سایر محصولات طراحی شده برای مقابله با بوی بد دهان است. اما بسیاری از این محصولات فقط اقدامات موقتی هستند زیرا علت مشکل را برطرف نمی کنند.

 

برخی از غذاها، شرایط بهداشتی و عادت ها، از دلایل بوی بد دهان است. در بسیاری از موارد، با رعایت بهداشت مناسب دندان می توانید بوی بد دهان را بهبود ببخشید. اگر با تکنیک های ساده خود مراقبتی مشکلی حل نمی شود، به دندانپزشک یا پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید یک بیماری جدی باعث بوی بد دهان شما نمی شود.

 

علائم بوی بد دهان

بوی بد دهان بسته به منبع یا علت اصلی آن متفاوت است. بعضی از افراد حتی اگر بوی دهان کمی داشته و یا بوی دهان نداشته باشند بیش از حد نگران نفس خود هستند، در حالی که افرادی که دهانشان بو بدهد متوجه ی آن نمی شوند. از آنجا که ارزیابی بوی نفس خود دشوار است، برای تأیید بوی بد دهان خود از یکی از دوستان یا نزدیکان خود سوال کنید.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

اگر دهان تان بو می دهد، عادت های بهداشت دهان خود را مرور کنید. سعی کنید تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید، مانند مسواک زدن به دندان و زبان بعد از خوردن غذا، استفاده از نخ دندان و نوشیدن آب فراوان.

 

اگر بعد از انجام چنین تغییراتی بوی بد دهان شما ادامه داشت، به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر دندانپزشک شما مشکوک است که بیماری جدی تری باعث بوی بد دهان شما شده است، ممکن است شما را به پزشک معرفی کند تا علت بو را پیدا کند.

 

علت بوی بد دهان چیست؟

بیشتر بوی بد دهان، از دهان شما شروع می شود و دلایل زیادی وجود دارد. ابتدا باید بدانید بوی بد دهان ناشی از چیست ؟ آنها عبارتند از :

 

غذا. تجزیه ذرات مواد غذایی در اطراف دندان های شما می تواند باکتری ها را افزایش داده و باعث بوی بد شود. مصرف برخی غذاها مانند پیاز، سیر و ادویه جات نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود. بعد از هضم این غذاها، آنها وارد جریان خون می شوند، به ریه ها منتقل می شوند و بر تنفس شما تأثیر می گذارند.

 

 استعمال دخانیات. سیگار کشیدن باعث بوی نامطبوع دهان می شود. افراد که سیگار می کشند و مصرف دخانیات انجام می دهند؛ به احتمال زیاد به بیماری لثه که منبع دیگر بوی بد دهان است مبتلا می شوند.

 

 بهداشت نامناسب دندان. اگر روزانه مسواک و نخ دندان نکشید، ذرات غذا در دهان شما باقی مانده و باعث بوی بد دهان می شود. یک لایه ی چسبناک و بی رنگ از باکتری (پلاک) بر روی دندان های شما ایجاد می شود. در صورت عدم مسواک زدن، پلاک می تواند لثه های شما را تحریک کرده و در نهایت قسمت هایی پر از پلاک بین دندان ها و لثه ها ایجاد کند (پریودنتیت). زبان شما همچنین می تواند باکتری های تولید کننده بو را به دام بیندازد. دندان های مصنوعی که به طور مرتب تمیز نمی شوند یا متناسب با دهان شما نیستند، باکتری ها و ذرات باقیمانده ی غذاها بین و زیر آن ها می توانند ایجاد کننده بو باشند.

 

 خشکی دهان. بزاق به پاك كردن دهان، از بین بردن ذراتی كه بوی بد می دهند كمک می كند. وضعیتی به نام خشکی دهان یا دهان خشک (zeer – o-STOE-me-uh) می تواند در ایجاد بوی بد دهان نقش داشته باشد زیرا تولید بزاق کاهش می یابد. خشکی دهان به طور طبیعی در هنگام خواب اتفاق می افتد، که منجر به "نفس کشیدن صبح" می شود. خشکی دهان مزمن می تواند به دلیل مشکل غدد بزاقی و برخی بیماری ها باشد.

 

 داروها. برخی از داروها می توانند به طور غیر مستقیم با ایجاد خشکی دهان بوی بد دهان تولید کنند. برخی دیگر می توانند در بدن تجزیه شوند و مواد شیمیایی را که می توانند بر تنفس شما حمل کنند، آزاد کنند.

 

 عفونت در دهان شما. بوی بد دهان می تواند به دلیل زخم های جراحی بعد از جراحی دهان، مانند کشیدن دندان، یا در نتیجه پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا زخم های دهان ایجاد شود.

 

 سایر شرایط دهان، بینی و گلو. بوی بد دهان می تواند گاهی از سنگ های کوچکی که در لوزه ها تشکیل می شوند و با باکتری های تولید کننده بو پوشانده شده اند، نشات بگیرد. عفونت یا التهاب مزمن در بینی، سینوس ها یا گلو، می تواند باعث بوی بد دهان شود.

 

 قطره بعد از عمل بینی (مخاطی که از پشت بینی به گلوی شما می ریزد) نیز ممکن است در ایجاد بوی بد دهان نقش داشته باشد. مخاط می تواند باکتری ها را جذب کند که به نوبه خود ممکن است بویی ایجاد کند که باعث بوی بد نفس شما شود.

 

 علل دیگر بیماری هایی مانند برخی از سرطان ها و شرایطی مانند اختلالات متابولیکی در نتیجه مواد شیمیایی که تولید می کنند می توانند بوی تنفسی متمایزی ایجاد کنند. ریفلاکس مزمن اسیدهای معده (بیماری ریفلاکس معده یا مری)، زخم اثنی عشر، می تواند با بوی بد دهان همراه باشد. بوی بد دهان در کودکان خردسال می تواند ناشی از جسم خارجی باشد، مانند یک جسم که در سوراخ بینی قرار گرفته است.

 

 اغلب احساس بوی بد در ته گلو، ناشی از لوزه و عفونت گلو می باشد.

 

 بوی بد دهان و نارسایی کلیه. اگر کلیه ها نتوانند آنطور که باید مواد زائد را از بدن حذف کنند، دهان بوی ماهی می گیرد. این عارضه در آخرین مراحل نارسایی کلیه بسیار رایج است که بیماری کلیوی مرحله نهایی end-stage renal disease نامیده می شود. زمانی که بیماری به این مرحله می رسد درمان با استفاده از دیالیز یا پیوند کلیه انجام می شود.

 

 بوی بد دهان و نارسایی کبد. این عارضه باعث بوی شیرین و بویی شبیه به کپک در دهان می شود که پزشک آن را بوی کبدی fetor hepaticus می نامد. این مشکل نشان می دهد که کبد به دلیل پیشروی بیماری کبدی به خوبی کار نمی کند. علائم دیگری نیز ممکن است مشاهده کنید، از جمله زردی – زرد شدن پوست و سفیدی چشم ها که بر اثر تجمع رنگدانه طبیعی به نام بیلی روبین در سیستم بروز می کند.

 

* شاید فکر کنید بوی بد دهان از علائم کرونا است. اما هنوز اطلاعاتی در این مورد در دسترس نیست.

 

علت بوی بد دهان و درمان آن چیست,بوی بد دهان ناشی از چیست,احساس بوی بد در ته گلو

بوی بد دهان ناشی از چیست ؟

 

درمان های خانگی برای از بین بردن بوی دهان 

به دلایل مرتبط با بهداشت دهان و دندان، دندانپزشک با شما همکاری می کند تا بتوانید بهتر شرایط را کنترل کنید. اقدامات دندانپزشکی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

دهان شویه و خمیر دندان. اگر بوی بد دهان شما به دلیل تجمع باکتریها (پلاک) بر روی دندان های شما باشد، دندانپزشک ممکن است دهان شویه را برای از بین بردن باکتری ها توصیه کند. دندانپزشک شما همچنین ممکن است یک خمیر دندان را که حاوی یک ماده ضد باکتری برای از بین بردن باکتری های ایجاد کننده پلاک است، توصیه کند.

 

درمان بیماری های دندانی. اگر به بیماری لثه مبتلا هستید، ممکن است به یک متخصص لثه (پریودنتیست) ارجاع شوید. بیماری لثه می تواند باعث شود لثه از دندان های شما دور شود و جیب های عمیقی پر شود که از باکتری های ایجاد کننده بو پر می شوند. بعضی اوقات فقط تمیزکاری حرفه ای این باکتری ها را از بین می برد. همچنین ممکن است دندانپزشک توصیه کند که دندان های معیوب ترمیم شود، محل پرورش باکتری ها باشد.

 

درمان های خانگی برای از بین بردن بوی دهان:

برای کاهش یا جلوگیری از بوی بد دهان:

بعد از خوردن غذا مسواک بزنید.

مسواک را در محل کار خود نگه دارید تا بعد از خوردن غذا از آن استفاده کنید. حداقل دو بار در روز، مخصوصاً بعد از غذا، با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. ثابت شده است که خمیر دندان با خاصیت ضد باکتری باعث کاهش بوی بد دهان می شود.

 

از نخ دندان استفاده کنید.

حداقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید. با استفاده از نخ دندان مناسب، ذرات غذا و پلاک را از بین دندان های شما پاک می کند و به کنترل بوی بد دهان کمک می کند.

 

زبان خود را مسواک بزنید.

زبان شما باکتریهایی را در خود جای داده است، بنابراین با مسواک زدن دقیق ممکن است بوها کاهش یابد. افرادی که از نظر رشد، بیش از حد قابل توجهی باکتری، (به عنوان مثال سیگار کشیدن یا خشکی دهان) روی زبان پوشیده شده دارند، بنابراین از مسواکی استفاده کنید که دارای تمیز کننده زبان باشد.

 

دندان مصنوعی یا وسایل دندانپزشکی را تمیز کنید.

اگر از بریج یا دندان مصنوعی استفاده می کنید، حداقل یک بار در روز یا طبق دستور دندانپزشک آن را کاملا تمیز کنید. اگر نگهدارنده دندان یا محافظ دهان دارید، هر بار قبل از قرار دادن آن در دهان، آن را تمیز کنید. دندانپزشک می تواند بهترین محصول تمیز کننده را به شما پیشنهاد دهد.

 

از خشکی دهان خودداری کنید.

برای مرطوب نگه داشتن دهان، از دخانیات اجتناب کنید و مقدار زیادی آب بنوشید - نه قهوه، نوشابه یا الکل، که منجر به خشک شدن دهان می شود. برای تحریک بزاق، آدامس بجوید یا آب نبات (ترجیحاً بدون قند) بمکید. برای خشکی دهان مزمن، دندانپزشک یا پزشک ممکن است یک داروی بزاق مصنوعی یا داروی خوراکی تجویز کند که جریان بزاق را تحریک کند.

 

رژیم خود را تنظیم کنید.

از خوردن غذاهایی مانند پیاز و سیر که باعث بوی بد دهان می شوند خودداری کنید. خوردن مقدار زیادی غذای شیرین با بوی بد دهان نیز ارتباط دارد.

 

مرتباً یک مسواک جدید تهیه کنید.

تقریبا هر سه تا چهار ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید و یک مسواک با موی نرم انتخاب کنید.

 

برای معاینات منظم دندانپزشکی برنامه ریزی کنید.

برای معاینه و تمیزکردن دندان ها یا پروتزهای دندانی خود به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید - به طور کلی سالی دو بار این کار را انجام بدهید.

 

بوی بد دهان ناشی از چیست,احساس بوی بد در ته گلو,بوی بد دهان از علائم کرونا

بوی ماهی دهان ناشی از نارسایی کلیه می باشد

 

دهان خود را با جوش شیرین بشویید

می توانید یک محلول شستشو با جوش شیرین را که جایگزینی ارزان برای دهانشویه های کلرهگزیدین و الکل است.

 

برای شستشو با جوش شیرین، 2 قاشق چایخوری جوش شیرین را با 1 فنجان آب گرم مخلوط کنید. و داخل دهان خود بریزید؛ قبل از اینکه آن را بیرون بریزید، مخلوط را حدود 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید. دقت کنید که هرگز این محلول را قورت ندهید.

 

آب آناناس

بسیاری از مردم ادعا می کنند که نوشیدن آب آناناس به آنها کمک می کند تا بوی بد دهان خود را کنترل کنند. می توانید یک لیوان آب آناناس 100 درصدی بنوشید یا یک برش آناناس را بجوید.

 

دانه رازیانه

از زمان های بسیار قدیم از بذر رازیانه برای تازه سازی نفس استفاده می شد. سعی کنید بعد از غذا روی آن، یک قاشق چایخوری دانه های رازیانه را بخورید تا باعث شادابی نفس شما شود.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------