وقتی حساسیت به سراغتان می آید
- مجموعه: بیماری ها و راه درمان
عطسه های پی در پی، آب ریزش از بینی و جمع شدن آب در چشم و خارش بدن علایمی بود که پروین را مجبور به مراجعه به پزشک کرد. حساسیت فصلی اختلالی است که هر از گاهی به سراغش می آید.
منتظر شروع علایم نشوید
آنتی هیستامین را قبل از شروع علایم مصرف کنید. آنتی هیستامین واکنش شیمیایی که علایم حساسیت ایجاد می کند را در بدن کاهش می دهد. ۲ تا ۳ روز طول می کشد تا دارو خوب اثر کند؛ اگرچه از همان روزی که این دارو را مصرف کنید تأثیرگذار است اما بعد از چند روز، تأثیر خوب خود را نشان می دهد.
مصرف دارو، تنها راه حل نیست
با آب سرم داخل بینی را تمیز کنید. به اطراف بینی نیز کمی وازلین بمالید تا از ورود گرد و غبار به بینی جلوگیری شود؛ اگرچه درمان معمول ، مصرف آنتی هیستامین است، اما می توانید از اسپری بینی نیز استفاده کنید.
دارو را درست مصرف کنید
برای استفاده از اسپری، سر را به پشت خم کنید، دارو را به بالای حفره های بینی و سمت شقیقه اسپری کنید.
در مصرف مغز میوه و برخی میوه ها محتاط باشید
بررسی کنید که آیا مصرف میوه و مغز میوه حال شما را بدتر می کند یا نه. برخی مبتلایان به تب یونجه ، به ویژه آن هایی که به گرده گیاهان حساسیت دارند، به میوه های تازه مانند سیب، کیوی، هلو، بادام و فندق حساسیت پیدا می کنند.
از عینک آفتابی استفاده کنید
عینک های بزرگ که نه تنها چشم بلکه اطراف چشم را می پوشاند نه تنها از چشم در برابر گرده محافظت می کند، بلکه التهاب چشم را نیز کاهش می دهد.
از آنجا که گرده های میکروسکوپی از طریق لباس، پوست و مو وارد منزل می شود، بهتر است لباس های شسته شده را در داخل منزل خشک کنید. در صورت خارج شدن از منزل، در هنگام بازگشت دوش بگیرید، موها را بشویید و لباس ها را عوض کنید. در صورت شدید بودن تب یونجه، در وسط روز و اوایل عصر پنجره ها بسته باشد.
مصرف سیر و عسل را افزایش دهید
عسل علایم حساسیت به گرده را کاهش می دهد. سیر خام نیز آنتی هیستامین طبیعی است. از طرفی ماهی چرب مانند ساردین منبع غنی امگا۳ است که واکنش های التهابی را کاهش می دهد.
پارچه سرد روی چشم قرار دهید
اگر دچار خارش چشم می شوید، پارچه سرد روی چشم ها قرار دهید.
سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید
اگر راه های یاد شده کارایی نداشت، به پزشک مراجعه کنید. برخی پزشکان طی سال ها دوز زیادی از عصاره ماده حساسیت زا را از طریق تزریق، قطره یا قرص به بیمار می دهند تا سیستم ایمنی بدنشان به ماده آلرژن عادت کند.
منبع:aftabir.com