آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

انتقاد شدیدروحانی و عارف از فیلترینگ،جعل خبر و سانسور توسط صدا و سیما/حداد:مشکل امروز جامعه،گرانی و تورم است



انتخابات,اخبار انتخابات

روحانی: قول می‌دهم احترام پاسپورت ایرانی را برگردانم/ توسعه اقتصادی بدون نقد سیاسی ممکن نیست

مذاکره به معنای اعلام مواضع نیست که ما با جمعی بنشینیم و مواضع خودمان را بگوییم و آنها هم اعلام موضع کنند و تا اجلاس بعد با هم خداحافظی کنیم. در مذاکره باید بین نظرات دو طرف پل زده شود و برسیم به نقطه مشترک و در آن نقطه مسئله را حل و فصل کنیم./ اگر ما به سمت تئوری توهم برویم و فکر کنیم که جهان علیه ما متحد شده است و راهبرد مقابله و جنگ به معنای تقابل همه‌جانبه را در نظر بگیریم روابط ما مسیر خوبی را طی نخواهد کرد./ نه رئیس جمهور و نه هیچ مقام دیگری مالک یک کشور نیست و تنها مردم ایران مالک کشور هستند و همه مسئولان باید بدانند که امانت‌دار هستند.

حسن روحانی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پنجشنبه شب در ویژه برنامه انتخاباتی «انتخاب ایرانی» شبکه جام جم به سوالات ایرانیان خارج از کشور پاسخ داد.

به گزارش فارس، وی در ابتدا خطاب به ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت: کشور بزرگ ایران‌ در سال‌های اخیر با مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاست خارجی و روابط خارجی مواجه بوده است که تبعات آن را نه تنها همه مردم شریف ایران دیده‌اند.

این نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری خطاب به ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد: بنده زیاد دوست ندارم شما را به عنوان ایرانیان خارج از کشور یاد کنم، چراکه همه ما ایرانی هستیم و فاصله جغرافیایی نمی‌تواند در وحدت و هویت ملی ما تاثیر بگذارد بنابراین ایرانی، ایرانی است و هر کجای جهان هم باشد، ایرانی است.

روحانی با بیان اینکه همه ما ایرانیان به فرهنگ اسلامی خود مغروریم و به آن افتخار می‌کنیم، گفت: خوشبختانه به دلیل توانمندی‌های مدیریتی، سرمایه انسانی، علمی، فرهنگی و داشتن متخصصین و صاحب‌نظران دانشگاهی و همچنین داشتن منابع غنی و جایگاه استراتژیک، عبور از معضلات گرچه دشوار است اما حتما با یاری ایرانیانی که برای توسعه این کشور می‌اندیشند و تلاش می‌کنند، امکان‌پذیر است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شما چه توانایی‌هایی در خود دیده‌اید که کشور را مدیریت و رهبری کنید، تصریح کرد: بنده 5 دوره نماینده مجلس شورای اسلامی در مرکز قانون‌گذاری و همچنین رئیس کمیسیون دفاع و سیاست خارجی بوده‌ام و 16 سال نیز دبیر شورای عالی امنیت ملی را برعهده داشتم که البته بیش از 20 سال هم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که سیاست کلی در آن جا تصویب می‌شود، هستم.

روحانی ادامه داد: بنده عضو مجلس خبرگان رهبری و همچنین سال‌هاست که رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام هستم که بسیاری از تحقیقات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی در این مرکز انجام می‌شود، البته دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و اجتهاد نیز هستم و حقوق را نیز از دانشگاه تهران تا دوره لیسانس کسب کردم.

«دوره فوق‌ لیسانس و دکترا نیز در خارج از کشور ادامه دادم بنابراین با این دانش و توانمندی علمی و تجربه‌هایی که در این مدت بدست آوردم فکر می‌کنم این توان را در من ایجاد کرده تا در خدمت کشور و مردمم برای اداره اجرایی بهتر کشورم باشم».

وی با تاکید بر اینکه اداره کشور به مفهوم استفاده از همه کارشناسان و متخصصان است، گفت: باید در اداره کشور اجماع ملی صورت گیرد و اجماع ملی نیز یعنی اجماع همه مسئولان رده بالا همزمان با همراهی جامعه.

این نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که برنامه‌هایی که اعلام می‌کنید، عملیاتی شود، گفت: این بستگی به سابقه افراد دارد که چگونه عمل کردند و سابقه من در سمت‌های عملی مختلف می‌تواند این شهادت را بدهد که آن چه من گفته‌ام در عمل پایبند بوده‌ام.

روحانی ادامه داد: در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص، 300 جلد کتاب زیر نظر من تدوین، چاپ و منتشر شده که هموطنان می‌توانند از آن مطلع شوند و این‌ها نشان از پشتوانه علمی من برای اداره کشور است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم در خصوص راه‌های حل مشکلات اقتصادی اظهار داشت: کشور ما در زمینه اقتصادی با مشکلات عمده‌ای چون تورم و برخی موانع در مسیر صادرات مواجه است.

روحانی افزود: اساس برنامه‌ اقتصادی من بر دو محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم ثروت ملی را افزایش دهیم، می‌توانیم زندگی و معیشت مردم را بهبود بخشیم و برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهمترین آن بهبود فضای کسب و کار است.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: با بهبود فضای کسب و کار می‌توانیم تولید را در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات رونق دهیم که در این صورت ارائه کالا و خدمات در بازار بیش از میزان تقاضا خواهد بود.

روحانی افزود: وقتی میزان تولید و عرضه کالا و خدمات بالاتر از تقاضا باشد تعادل قیمت به وجود می‌آید و می‌تواند حتی تورم را مهار و کنترل کند.

وی ادامه داد: البته تورم عوامل مختلفی دارد که یکی از آنها بحث تولید است و بحث نقدینگی نیز جزء آنهاست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: نرخ رشد نقدینگی کشورمان متأسفانه در سالهای اخیر از 68 هزار میلیارد تومان در سال 84 به بالای 450 هزار میلیارد تومان رسیده که معنای آن افزایش نقدینگی ما تقریباً‌ به حدود 7 برابر است.

روحانی افزود: قیمت کالاها در طول 8 سال اخیر 300درصد افزایش یافته و لذا یکی از راه‌های مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات امروز ما این است که نقدینگی به خاطر عدم بهبود فضای کسب و کار به سوی دلالی رفته و گاهی به سمت خرید سکه و ارز و گاهی نیز به سمت زمین و مسکن حرکت کرده و هرکجا این سیل رفته، به دنبالش ویرانگی آمده است.

روحانی تصریح کرد: در کنار هدایت نقدینگی به سمت تولید باید با فساد و رانت‌خواری مبارزه کنیم چرا که بدون آن تولید رونق نخواهد یافت.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: باید خدمات و تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و تولیدگران قرار دهیم که هم معضل بیکاری و هم معضل تورم را حل کنیم.

وی افزود: البته اقشار کم‌درآمدی هستند که برای بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شده که از جمله آنها بیمه خدمات درمانی است.

روحانی گفت: امروز 5میلیون نفر در کشور ما فاقد بیمه خدمات درمانی هستند که باید بتوانیم این بیمه را توسعه داده و همگانی کنیم.

وی تأکید کرد: تمام مردم ایران باید از بیمه خدمات درمانی برخوردار شوند و زیر پوشش بیمه قرار گیرند تا مخارج سنگین درمان تعادل یابد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با بیان اینکه در بخش‌های دیگر نیز برای اقشار کم‌ درآمد جامعه بسته‌های حمایتی در نظر گرفته، تصریح کرد: اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب و کار و توزیع عادلانه ثروت است.

روحانی تأکید کرد که با اجرای برنامه‌هایش در حوزه اقتصاد گام به گام تورم مهار شده و شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود.

وی در پاسخ به سؤال یکی از ایرانیان خارج از کشور در خصوص راه‌های رفع تحریم‌ها علیه کشورمان اظهار داشت: بخشی از تحریم‌ها از سوی آمریکا اعمال شده که از دیرباز با آن آشنا بودیم و با آن خصوصاً در 8 سال دفاع مقدس مقابله کردیم.

روحانی ادامه داد: در سالهای اخیر دو مشکل به وجود آمده که یکی این بود که بحث تحریم در شورای امنیت سازمان ملل آغاز شد که موضوعی بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد:‌ مسئله دیگر این بود که همواره یک فاصله‌ای بین آمریکا و اتحادیه اروپا به وجود آورده بودیم که گاهی بسیار استراتژیک و گاهی تاکتیکی بود.

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: در پرونده هسته‌ای هم ما بین اروپا و آمریکا فاصله انداختیم و سفیر روسیه در اجلاس شورای حکام در آذرماه سال 82 (نوامبر 2003) وقتی که سه کشور اروپایی با آمریکا در مشاجره بودند، گفته بود که در دهه‌های اخیر چنین منظره‌ای را ندیده بودم که در یک اجلاس بین‌المللی رسمی سه کشور مهم اروپایی در یک سو آمریکا در طرف دیگر باشد.

روحانی ادامه داد: این بسته به هنر دیپلماسی و هنر دولتمردان و همه مسئولان است که نگذارند اجماع علیه کشور شکل گیرد که البته مقصود از اجماع جهانی اجماع قدرت‌های بزرگ است والا بسیاری از کشورها بخصوص اعضای جنبش عدم تعهد حامی ما هستند.

وی تصریح کرد: امروز به خاطر اجماعی که بین اروپا و آمریکا و قدرت‌های بزرگ شکل گرفته، مشکل بیشتر شده و راه‌‌حل آن حرکت معکوس در جاده‌ای است که دشمن حرکت کرده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: دشمن با بهانه‌های مختلف اجماعی را علیه ما بین قدرت‌ها به وجود آورده و ما هم باید با تلاش و فعالیت و مذاکره جدی بتوانیم این اجماع را بشکنیم و آن فاصله‌های لازم را بین آنها به وجود آوریم و فضای تنفس ایجاد کرده و گام به گام با تحریم‌های یکجانبه و تحریم‌های بین‌المللی مقابله کنیم.

روحانی افزود: به دلیل تجربه‌ فراوانی که دارم معتقدم  که این کار قطعا شدنی است؛ اگرچه یک شبه امکان‌پذیر نیست اما باید قدم به قدم پا را پیش بگذاریم و به سمت حل معضلات و ایجاد فاصله بین قدرت‌ها حرکت کنیم.

وی مهمترین اقدام در این زمینه را مذاکره جدی دانست و در تعریف مذاکره جدی اظهار داشت: مذاکره به معنای اعلام مواضع نیست که ما با جمعی بنشینیم و مواضع خودمان را بگوییم و آنها هم اعلام موضع کنند و تا اجلاس بعد با هم خداحافظی کنیم.

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: مذاکره به این معناست که موضوع بحثی را مورد بررسی قرار دهیم و دو طرف وارد بحث شوند و در مذاکره بین نظرات دو طرف پل زده شود و برسیم به نقطه مشترک و در آن نقطه مسئله را حل و فصل کنیم.

روحانی افزود: موضوع تحریم در میان مدت قابل حل است اما نکته مهمتر این است که کسی که رئیس‌جمهور خواهد شد سوابقش و تفکراتش و راهبردهایش و شعارهایش اولین علامت را به داخل و خارج می‌دهد.

وی تصریح کرد: این علامت یا علامت اعتدال و عقلانیت و منطق است یا خدای ناکرده علامت افراطی‌گری و تندروی است و کلید این کار در اختیار مردمی است که 24 خرداد پای صندوق‌های رای می‌روند.

روحانی با بیان اینکه مردم در انتخابات آتی یا توجه خود را به مسیر عقلانیت نشان می‌دهند یا مسیر دیگری را بر می‌گزینند تاکید کرد: دولت من دولت تدبیر و امید است.

روحانی در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجه دولت یازدهم و ارزش پاسپورت ایرانی در خارج از کشور، اظهار داشت: ارزش پاسپورت ایرانی در خارج از کشور علامت نوع رابطه ما با دنیاست. اگر روابط ما با آن کشورها صمیمی و در راستای ایجاد احترام باشد و بر مبنای احترام متقابل روابط گرمی با آنها داشته باشیم می‌توان به ارزش پاسپورت پی برد.

وی افزود: نمی‌گویم روابط استراتژیک اگر روابطمان دوستانه هم باشد می‌توان جایگاه پاسپورت در خارج از کشور را مناسب دانست اما اگر خدای ناکرده برنامه دشمن برای ایران‌هراسی به نتیجه رسیده باشد که به اعتقاد من در یک قدم‌هایی به نتیجه رسیده است مشکلات در روابط خارجی وجود خواهد داشت.

روحانی تصریح کرد: باید بدانیم رابطه از اعتماد آغاز می‌شود و اگر بین دو کشور اعتماد نباشد رابطه برقرار نخواهد شد و این منافع مشترک است که می‌تواند احترام متقابل بین کشورها را فراهم کند.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه‌هایش بعد از اقتصاد و معیشت مردم اصلاح روابط خارجی با دنیاست، تاکید کرد: ما نباید فکر کنیم در دنیا دوست و‌ دشمن‌های دائمی وجود دارد. دوست و دشمن بر اساس احترام متقابل و منافع ساخته می‌شود.

وی افزود: اگر ما به سمت تئوری توهم برویم و فکر کنیم که جهان علیه ما متحد شده است و راهبرد مقابله و جنگ به معنای تقابل همه‌جانبه را در نظر بگیریم روابط ما مسیر خوبی را طی نخواهد کرد.

روحانی با بیان اینکه در دنیای امروز هیچ کشوری نمی‌تواند دور خود حصار بکشد، گفت: هیچ کشوری در دنیای امروز بدون ارتباط نمی‌تواند به توسعه برسد و در جهان امروز اصلا بدون ارتباط زندگی خوبی امکان پذیر نیست.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید نقش ایران را با حفظ منافع ملی در جهان تقویت کنیم، اظهار داشت: نباید اجازه دهیم توطئه ایران هراسی دشمن عملی شود. برای این کار باید تدبیر و برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید با 15 کشور همسایه روابط صمیمانه برقرار کنیم، گفت: با برخی کشورهای همسایه روابط مناسبی نداریم که باید با اتخاذ تدابیر روابط را بر اساس اولویت بهتر کنیم.

روحانی با بیان اینکه ارتباط ایران با برخی کشورها به دلیل نوع تخاصم ایران با آمریکاست افزود: چون روابط ما با آمریکا در حد تخاصم است باید با اتخاذ تدابیر رابطه را حداقل به تنش برسانیم. اکنون نمی‌توان گفت می‌خواهیم با آمریکا تنش‌زدایی کنیم چون ما در مرحله تخاصم و تهدید هستیم. 8 یا 10 سال پیش می‌توانستیم بگوییم تنش‌زدایی اما اکنون باید بگوییم باید روابط را به تنش‌زدایی برسانیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره مشکلات بانکی گفت که این مشکلات ناشی از تصمیمات تحریم‌هاست.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه دولت تدبیر و امید برنامه سازنده با جهان است نه تقابل با جهان گفت: برنامه ما این است که با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک روابط را بهتر کنیم.

روحانی گفت: اصل فناوری هسته ای جزو برنامه‌های توسعه کشوری ما بوده و در چارچوب مقررات بین‌المللی صورت گرفته است و تنها بخشی که کشور را دچار مشکل کرد بخش غنی‌سازی بود که آن هم به دلیل بهانه‌های غربی‌ها و آمریکایی‌ها صورت گرفت که پس از آن آژانس آن را دنبال کرد و ما دچار مشکل شدیم ولی این ادعاها درست نبود زیرا ما تحت نظارت آژانس کار می‌کنیم و تمام کارهای ما بر اساس مقررات بین‌المللی است.

وی افزود: کارها را در بخش هسته‌ای ادامه می‌دهیم زیرا ادامه آن جزو ضرورت‌های برنامه‌های توسعه ما است ولی باید مشکلات را حل کنیم.

روحانی ادامه داد: برای ساخت نیروگاه ها تلاش می‌کنیم و برنامه اعتمادسازی را نیز دنبال می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم شرایط و مشکلات موجود که به بهانه هسته‌ای برایمان پیش آمده است ادامه یابد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: مسئله آزادی بیان و نقد دولت نیز بسیار مهم است زیرا هیچ کشوری بدون آزادی نمی‌تواند به توسعه دست یابد.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون نقد سیاسی امکان‌پذیر نیست تصریح کرد: نقد می‌تواند موجب تصحیح خطا و اشتباه دولت شود، نقد حق و وظیفه مردم است و همه دولت‌ها به خصوص دولت تدبیر و امید از نقد استقبال می‌کنند.

روحانی گفت: من مردم را به نقد دعوت می‌کنم و این آزادی در دولت نیز ادامه دارد.

وی افزود: در دوره‌ای که مسئول پرونده هسته‌ای بودم نقد‌های تخریبی نیز صورت می‌گرفت که برخی بد‌اخلاقان آن را ادامه می‌دادند ولی ما از هیچ کس شکایتی نکردیم و تنها به پاسخ اکتفا کردیم.

روحانی عنوان کرد: اگر اساس مردم‌سالاری با حضور و مشارکت مردم امکان‌پذیر است باید بگویم مشارکت فقط در فصل انتخابات نیست و مردم همه جا باید مشارکت داشته باشند.

وی گفت: در تدوین برنامه‌ها و انتخاب وزیران نیز به نحوی مردم را مشارکت می دهم، برنامه من این است که در تمام برنامه‌های اقتصادی از فعالان اقتصادی استفاده کنم و در انتخاب وزیر به جز مجلس شورای اسلامی از صاحبنظران هر بخش مشورت بگیرم و وزیری را انتخاب کنم که تمام کارشناسان یک بخش به آن افتخار کنند زیرا اگر چنین شود همکاری و مشارکت بهتر می‌شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: نه رئیس جمهور و نه هیچ مقام دیگری مالک یک کشور نیست و تنها مردم ایران مالک کشور هستند و همه مسئولان باید بدانند که امانت‌دار هستند.

وی افزود: مشارکت مردم احساس تعلق مردم را افزایش می‌دهد و آنها را به باور می‌رساند.

کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در رابطه با حل مشکلات ایرانیان خارج از کشور گفت: ما باید تمام مشکلات جزئی و کلی ایرانیان خارج از کشور را حل کنیم.

روحانی ادامه داد: زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم جوانان ایرانی که در خارج هستند با اینکه دوره سربازی را نگذرانده بودند می‌توانستند سالی سه ماه به ایران بیایند تا رابطه آنها با ملت ایران قطع نشود و این کار جزو افتخارات من است.

وی عنوان کرد: ما باید کاری کنیم تمام ایرانیان به راحتی به ایران بیایند و بازگردند. من به دنبال این هستم که ایرانی هایی که مشکل دارند نیز بتوانند برای مدت کوتاه به ایران بیایند و بازگشت آنها تضمین شده باشد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: همه ایرانیان خارج از کشور سفیران ایران در جهان هستند و باید بدانند که بین آنها و ایرانیان مقیم کشور از نظر حقوق شهروندی فرقی نیست.

روحانی راه‌اندازی دولت الکترونیک را یکی از راه‌های حل مشکلات ایرانیان خارج از کشور دانست و گفت: بسیاری از مشکلات از طریق فضای مجازی حل می‌شود به طوری که اگر ما با یک کشور ارتباط نداریم نیز می‌توانیم از طریق کشورهای همسایه به وسیله فضای مجازی مشکل را حل کنیم.

وی گفت: مسئله سرمایه نیز یکی دیگر از مسائل است که ما باید قبل از جذب سرمایه خارجی ابتدا به فکر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور باشیم.

روحانی ادامه داد: اگر موانع و مشکلاتی در زمینه جذب سرمایه خارجی داشتیم حتما لوایح موردنظر را به مجلس می‌دهیم که سرمایه را جذب کنیم.

وی افزود: مردم ایران در هر جا که هستند باید دولت را پناه و حامی خود بدانند و اگر کسی سلیقه دیگری نیز دارد اما به ایرانی بودنش افتخار می‌کند ما باید حامی او باشیم و با همه ابزار حقوقی و سیاسی از وی حمایت کنیم تا بداند تنها نیست.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: موضوع دانشجویان خارجی نیز باید حل شود به طوری که دانشجویان دوره کارشناسی به کشور برگردند و ادامه تحصیل دهند و دانجشویان دوره ارشد و دکترا نیز مشکل مالی نداشته باشند.

وی افزود: برنامه‌ای دارم که از همه متخصصان استفاده کنم.

روحانی گفت: ما باید به مردم ایران اعتماد کنیم زیرا آنها که قصد خیانت دارند تعدادشان اندک است.

وی افزود: برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست و همچنین اصلاح نظام اداری نیز جزء اولویت‌های من است زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فساد‌ها گرفته می‌شود و آزادی رسانه‌ها نیز یکی دیگر از عوامل برای جلوگیری از فساد است.

روحانی گفت: به همه هموطنان قول می‌دهم که افتخارات بزرگان ایرانی که برخی کشورهای همسایه آن را تصاحب کردند برگردانم و احترام پاسپورت ایرانی نیز برگردانده می‌شود.

انتخابات,اخبار انتخابات

سعیدجلیلی: بدهی بانکی ۶ نفر به اندازه دو برابر یارانه یک ماه مردم است/ ملت ایران به پشت خیمه دشمن رسیده است

جلیلی با اشاره به اینکه در فتنه 88 عده‌ای قصد داشتند تا رای مردم را وتو کنند، گفت: این عده باور نداشتند که رای همه مردم باید مساوی باشد و می گفتند چون خواست آنها شخص دیگری بود، باید رای مردم وتو شود.این در حالی است که 11 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی در اختیار 23 نفر است و از این میزان 5 هزار میلیارد تومان از آن در اختیار 6 نفر است که آن را پس نمی‌دهند. تنها معوقه‌ای که در اختیار این 6 نفر است به اندازه دو برابر یارانه‌ای است که 70 میلیون نفر می‌گیرند.

سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات نظام بانکی کشور گفت: امروز معوقه بانکی ۶ نفر به اندازه دو برابر یارانه یک ماه ملت است.

به گزارش فارس سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری طی سخنانی در مسجد الزهرا(س) شهرستان اراک با اشاره به اینکه هر گروهی که به سنت الهی مقاومت توجه کرده است به پیروزی رسیده، گفت: هرگاه ما به این سنت الهی عمل کرده‌ایم، یاری خداوند متوجه ما شده است. جوانان ما از این مرز و بوم بر پایه همین سنت الهی دفاع کردند و توانستند رحمت الهی را برای خود و کشورشان به ارمغان بیاورند.

وی افزود: این سنت الهی در دفاع مقدس جاری است و باید در تمام عرصه‌ها همچون اقتصاد، سیاست، سیاست خارجی، فرهنگ و اجتماع جاری شود و همه مومنین نسبت به این مهم اقدام کنند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: کسانی که در موضع مسئولیت قرار می‌گیرند، این وظیفه برای آنها سنگین‌تر است. آنها تنها وظیفه فردی ندارند بلکه وظیفه اجتماعی و سیاسی نیز دارند. وظیفه حکومت این است که ایمان را در تمام عرصه‌ها جاری کند تا این قاعده الهی برقرار شود.

جلیلی گفت: کار بزرگ حضرت امام(ره) این بود که دین را به جامعه آورد. هنر امام(ره) این بود که ایمان و تقوا را در تمام شئون مختلف کشور جاری کرد.

وی افزود: وظیفه حکومت این است که در این چارچوب فعالیت‌های خود را متمرکز کنند و تنها از فعالیت‌های سیاسی به دنبال کسب قدرت و یا قدرت اقتصادی نباشد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما نباید به دنبال یک قهرمان باشیم که مجموعه‌ای از اعمال را انجام دهد و تمام مشکلات حل شود.

وی یکی از مهمترین کارهای امام(ره) را بنا نهادن جمهوری اسلامی و الگو کردن ولایت فقیه دانست و افزود: توجه به رای مردم و آزاد کردن تمام ظرفیت‌ها بر مبنای اسلام از جمله مهمترین نتایج این الگو بود.

جلیلی با اشاره به اینکه در فتنه 88 عده‌ای قصد داشتند تا رای مردم را وتو کنند، گفت: این عده باور نداشتند که رای همه مردم باید مساوی باشد و می گفتند چون خواست آنها شخص دیگری بود، باید رای مردم وتو شود.

وی افزود: شاخصه مهم ولایت، دفاع از رای مردم و توده بود که اجازه نداد رای آنها وتو شود. مشارکت مردم تنها برای انتخابات نیست و اگر قرار است پیشرفتی مبتنی بر گفتمان اسلام ناب باشد، باید ظرفیت تمام آحاد مردم در تمام زمینه‌ها آزاد شود.

وی افزود: وظیفه دولت این است که با تمام قدرت خود تلاش کند تا تمام این ظرفیت‌ها آزاد شود.

وی افزود: وظیفه دستگاه‌های دولتی این است که اگر فردی از آحاد مردم به دنبال بروز توانایی خود است، نگران گذشتن از هفت خوان دستگاه‌های دولتی نباشد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید هر یک از افراد جامعه این امید را داشته باشند که بتواند ظرفیت خود را آزاد کنند و دستگاه‌های دولتی نیز آنها را در این باره کمک کنند.

جلیلی در ادامه تصریح کرد: امروز بحث‌هایی همچون بیکاری و تورم جزو دغدغه‌های اصلی مردم است و یکی از مهمترین وظایف پیامبران الهی نیز تنظیم روابط اقتصادی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به بحث تورم در داخل کشور گفت: تورم زمانی شکل می گیرد که شما نتوانید نقدینگی را به خوبی مدیریت کنید و متناسب با پولی که در جامعه وجود دارد کالا تولید کنید. بحث حمایت از تولید ملی که سال گذشته مقام معظم رهبری عنوان کردند، در همین راستا بود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیت‌های بزرگ مادی و معنوی در کشور گفت: تمام عرصه‌ها برای تولید فراهم است و اگر برخی از سیاست‌های غلط اصلاح شود امکان سامان دادن این وضع وجود خواهد داشت.

جلیلی با اشاره به اینکه نمی‌توان همزمان شعار تولید و حمایت از آن را سر داد و بعد کالای خارجی وارد کرد، گفت: طبیعی است که با چنین شرایطی نمی‌توان در داخل کشور اشتغال ایجاد کرد.

وی با اشاره به اینکه میزان یارانه اعطا شده به مردم در هر ماه 2 هزار و 800 میلیارد تومان است، گفت: این در حالی است که 11 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی در اختیار 23 نفر است و از این میزان 5 هزار میلیارد تومان از آن در اختیار 6 نفر است که آن را پس نمی‌دهند. تنها معوقه‌ای که در اختیار این 6 نفر است به اندازه دو برابر یارانه‌ای است که 70 میلیون نفر می‌گیرند.

جلیلی گفت: آیت‌الله دری نجف‌آبادی به من گفت که در همین شهر شخصی است که 440 میلیارد تومان معوقه بانکی دارد و آن را پس نمی‌دهد. اگر ساز و کارهای کشور و ساز و کارهای بانکی و اقتصادی با اقتدار مدیریت شود کسانی نخواهند توانست که از سرمایه‌های ملت این چنین استفاده کنند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت اصلاح ساز و کارهای تولیدی و سیاست حمایت از تولید گفت: اگر این ظرفیت‌های اقتصادی کشور در داخل به درستی آزاد شود، ما می‌توانیم به نتایج بسیار خوبی برسیم. هم‌اکنون 15 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ملی توسعه در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است و 85 درصد از هزینه ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار به عنوان وام در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد اما بسیاری از آنان نقدینگی لازم برای پرداخت 15 درصد باقیمانده را نیز ندارند.

وی در ادامه افزود: اگر ارزش و محصول کار این کشاورز به عنوان بخشی از مبلغ لازم برای این مسئله در نظر گرفته شود، در آن صورت این مشکل نیز حل خواهد شد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دولت آینده باید بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی به دنبال برپا کردن عدالت باشد، گفت: اگر سیاست و ساختار، یک ساختار عادلانه باشد در آن صورت عدالت محقق می‌شود و در آن صورت پیروزی‌ها و پیشرفت‌های بزرگی برایمان حاصل خواهد شد.

جلیلی با اشاره به موفقیت‌های کشور در عرصه هسته‌ای گفت: همانگونه که می‌دانید دانشمندان جوان هسته‌ای ما بین 30 تا 34 سال سن دارند و در حقیقت سن آنها هم طراز سن انقلاب است. این ظرفیت امروز آزاد شده است و توانسته موفقیت قابل توجهی را رقم بزند و امروز ایران یکی از 10 کشور بزرگ هسته‌ای دنیاست.

وی افزود: طبیعی است که دشمنان ما نمی‌توانند پیشرفت‌های ما را ببینند و با تمام قدرت به دنبال متوقف کردن آن هستند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: امروز ملت ایران می‌تواند در برابر قدرت‌های بزرگ دنیا بایستد و بر اراده آنان پیروز شود. آمریکا با تمام ظرفیت‌های خود به دنبال این بود که جلوی انقلاب را بگیرد اما انقلاب پیروز شد تا با تمام قدرت به دنبال این بود که از پیشرفت‌های هسته‌ای ملت ایران جلوگیری کند اما امروز ملت ایران هسته‌ای شده است.

جلیلی با اشاره به اینکه تحریم‌ها و فشار‌ها در هر حوزه‌ای باعث پیشرفت کشور شده است گفت: در عرصه سیاست نظامی و دفاعی که بدترین تحریم‌ها به ما اعمال شده است پیشرفت‌ها و موفقیت‌های بزرگی به دست آمده است. در عرصه هوافضا حتی تحویل قطعه را نیز تحریم کرده‌اند اما امروز ما ماهواره به فضا می‌فرستیم.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران بنا به اظهار دشمنان آن یک قدرت منطقه‌ای است و خود آنها می‌گویند که اگر قرار است موضوعی مانند موضوع هسته‌ای حل و فصل شود امروز بدون حضور ایران امکان‌پذیر نخواهد بود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه امروز ملت ایران به پشت خیمه دشمن رسیده است، گفت: امروز دشمن به دنبال این است که با جنگ روانی و سیاه نمایی چهره‌ای مشوه از ایران نشان دهد اما امروز در نقطه مقابل مقام معظم رهبری می‌گوید که ما در شعب ابی‌طالب نیستیم بلکه در بدر و خیبر هستیم.

جلیلی در ادامه با اشاره به اینکه امروز برخی شعار تنش‌زدایی را مطرح می‌کنند گفت: دشمن می‌داند که اگر در جایی تهدید به تنش کند ملت ایران با تمام قدرت در مقابل او خواهد ایستاد. اگر قرار بود که ما در مقابل هر تهدید و تنشی از منافع خود عقب‌نشینی کنیم امروز دیگر از کشور چیزی باقی نمانده بود.

وی افزود: جوانان ما در دفاع مقدس در طول 8 سال از خرمشهر، خوزستان، کردستان دفاع کرده‌اند و به این ترتیب دشمنان هرگونه اندیشه حمله نظامی به ایران را فراموش کردند و امروز پس از 25 سال توانایی تکرار آن تجربه را ندارند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ما هرگاه در پشت سر مقام معظم رهبری حرکت کرده‌ایم به پیشرفت‌های بزرگی دست پیدا کرده‌ایم، گفت: هرگاه ما با تقوا و ایمان در مسیر آرمان‌های رهبری و امام راحل(ره) حرکت کرده‌ایم به پیشرفت‌های بزرگی رسیده‌ایم و برعکس هر موقع که زاویه پیدا کرده‌ایم در آن موقع ما به نقطه توقف پیشرفت‌های خود رسیده‌ایم.

جلیلی با اشاره به اینکه پیروی از مقام معظم رهبری تنها یک شعار نیست بلکه یک باور است، گفت: همانگونه که ما در عرصه هسته‌ای توانستیم به پیشرفت‌های بزرگی دست پیدا کنیم امروز نیز می‌توانیم مشکلات را حل بکنیم. دستگاه‌های دولتی ما و وزارتخانه‌های ما باید به سراغ مردم بروند و به دنبال حل مشکلات آنان باشند. وزارت جهاد کشاورزی باید به سراغ کشاورزان بروند. امروز اگر ساز و کارها به گونه‌ای ترتیب داده شود که ظرفیت ملت ما آزاد شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: امیدوارم ما بتوانیم با نگاه امیدوارانه و با استفاده از تمام ظرفیت‌ها روز به روز در مسیر پیشرفت حرکت کنیم و انشاءالله پس از بیست و چهارم خرداد ماه و به وجود آمدن حماسه سیاسی به سراغ حماسه اقتصادی برویم.

انتخابات,اخبار انتخابات

حدادعادل در شبکه یک: چالش بزرگ امروز جامعه گرانی، تورم، مشکلات معیشتی و بیکاری است

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما با انقلاب اسلامی خودمان الهام‌بخش بیداری اسلامی در جهان اسلام شدیم، گفت:در کنار این فرصت‌ها، چالش‌هایی بر سر راه ما بوده و امروز چالش بزرگ ما، مسئله اقتصادی است.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: من عمیقاً به وحدت همه ایرانیان و همدلی ملی ایمان دارم و از اشرافی‌گری سعی می‌کنم پرهیز کنم و صرفه‌جویی ملکه ذهن و عادت رفتاری دائمی اینجانب است.در حال حاضر مهمترین مسئله مردم مسئله گرانی و تورم و مشکلات معیشتی و بیکاری است.امروز در خانواده‌ها جوانان بیکار متعدد وجود دارند و مردم گاهی شب می‌خوابند و صبح با افزایش قیمت پیش‌بینی نشده کالاها مواجه می‌شوند. من برای مقابله با فساد عزم جدی دارم و برای هیچکس در دستگاه دولتی یا اطرافیان خود از این حیث خط قرمز قائل نیستم. من عمیقاً به مردم باور دارم و خود را در کنار و میان مردم می‌بینم و معتقدم رئیس‌جمهور هرکه باشد، باید خود را پاسخگوی مردم بداند.

به گزارش  فارس، غلامعلی حداد عادل کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ویژه برنامه انتخاباتی 30 دقیقه‌ای «با دوربین» در شبکه یک سیما به تبیین برنامه‌ها و دغدغه‌های خود پرداخت.

حداد عادل در ابتدای این برنامه به معرفی خود پرداخت و اظهار داشت: بنده غلامعلی حداد عادل نزد شما مردم ناآشنا نیستم، حسب وظیفه نکاتی را در معرفی خودم عرض می‌کنم.

وی افزود: متولد 1324 در یکی از محلات جنوبی تهران هستم. دیپلم ریاضی را در سال 1342 اخذ کردم و کارشناسی فیزیک از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه شیراز دریافت کردم و سپس به رشته علوم انسانی تغییر رشته دادم و علوم اجتماعی خواندم و مدرک فوق لیسانس فلسفه و دکتری فلسفه تخصصی از دانشگاه تهران دارم و از سال 1345 تاکنون در رشته‌های فیزیک سابقا و در سال‌های اخیر تاکنون در رشته فلسفه معلم دانشگاه بوده‌ام و هم‌اکنون معلم و استاد فلسفه در دانشگاه تهران هستم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: از سال 1341 با نهضت امام خمینی(ره) همراه و هم عقیده بودم و خوشحالم که از این کاروان جدا نشدم و سابقه زندان همراه با برادر شهیدم مهندس مجید حداد عادل دارم.

وی ادامه داد: بنده بیش از دو بار هم از دانشگاه به سبب فعالیت‌های سیاسی اخراج و از کار برکنار شدم، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اولین مسئولیتم در اسفند 57 معاونت وزیر بوده است و سپس در صدا و سیما در سال 58 عضو شورای سرپرستی بودم و در اداره صدا و سیما فعالیت می‌کردم، مدت 13 سال در وزارت آموزش و پرورش مشغول فعالیت بودم که 11 سال آن به معاونت آن وزارتخانه گذشت که برنامه‌ریزی آموزشی، تألیف کتب درسی در دهه 60 عمدتا زیر نظر بنده بوده است.

وی با تاکید بر اینکه مؤسس المپیادهای علمی در ایران هستم، تصریح کرد:‌مدیرعامل دایرةالمعارف اسلامی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و در دوره‌های ششم، هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران بودم و در دوره هفتم نیز ریاست مجلس را برعهده داشتم.

حداد عادل خاطرنشان کرد: در مجمع تشخیص نظام و در شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو هستم و بیش از 30 سال است که عضو شورای عالی آموزش و پرورش هستم، تألیفات متعدد و مقالات متعددی دارم، افتخار دارم که مترجم قرآن کریم هستم، به لطف الهی خانواده خوبی دارم، همسر و فرزندان من همه علمی هستند، ما یک خانواده علمی هستیم، همسرم دانشیار دانشگاه الزهرا در رشته تعلیم و تربیت است، دو تن از فرزندانم تا حد دکتری، یکی در فناوری نانو و دیگری در علوم سیاسی تحصیل کردند و فرزند دیگرم نیز دارای کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی است و دو فرزند دیگرم کارشناسی ارشد، مدیریت فرهنگی و فلسفه دین دارند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مهمترین فرصت برای ملت ما در این لحظه تاریخی که در آن زندگی می‌کنیم، اصل وجود انقلاب اسلامی است که منشأ برکت‌ها و حرکت‌های فراوان در جامعه ما شده است. حدادعادل در بخش دیگری از سخنانش، متذکر شد: با این انقلاب ما صاحب استقلال کشور و حاکم بر سرنوشت خود شدیم و اقتدار و عزت پیدا کردیم، ما مردم خوبی داریم، این سرمایه بزرگی است، ما ملت بزرگی داریم، ملتی که مؤمن و فداکارند، ما صاحب رهبری دینی هستیم که مورد اعتماد و محبت ملت است.

به گفته وی، کشور ما به برکت انقلاب اسلامی علی‌رغم فشارها به پیشرفت‌های علمی و صنعتی خوبی در رشته‌های مختلف نائل شده است و یکی از توفیقات ما در 34 سال گذشته، توسعه نیروهای انسانی و منابع انسانی بوده است به طوری که جایگاه والایی را در عرصه بین‌المللی از این حیث داریم.

حدادعادل افزود: ما با انقلاب اسلامی خودمان الهام‌بخش بیداری اسلامی در جهان اسلام شدیم و در کنار این فرصت‌ها چالش‌هایی نیز از آغاز تاکنون بویژه امروز سر راه ماست، چالش بزرگ ما امروز مسئله اقتصادی است.

حداد عادل گفت: دشمنان با اعمال تحریم می‌خواهند ما را در فشار اقتصادی قرار دهند و لذا مشکلات اقتصادی برای ما ایجاد کرده‌اند.

وی ادامه داد: علاوه بر این ما مشکلات مدیریتی و برخوردهای پرهزینه و کم‌فایده در عالم سیاست هم داریم که مردم را می‌رنجاند.

حداد عادل گفت: ما شاهد بداخلاقی سیاسی هم هستیم و در کنار این، مشکلات اجتماعی و فرهنگی گوناگونی نیز داریم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم در ادامه به تبیین اصول فکری خود که در صورت پیروزی در انتخابات آنها را پیگیری می‌کند، پرداخت.

حداد عادل گفت: من به اسلام، انقلاب، امام(ره) و رهبری باور عمیق دارم و تلاش می‌کنم در رفتار و گفتار خود از صداقت و انصاف دور نشوم.

وی ادامه داد: من ضمن پافشاری بر اصول در عین حال همواره تلاش می‌کنم از جنجال و ایجاد تنش دوری کنم و به عقلانیت معتقدم.

حداد عادل اسلام را دینی عقل‌پذیر و عقل‌فهم دانست و گفت: اسلام دین عقلانیت است و مشورت‌پذیری از اصول فکری من است و از همه ظرفیت‌ها استفاده خواهم کرد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: من عمیقاً به وحدت همه ایرانیان و همدلی ملی ایمان دارم و از اشرافی‌گری سعی می‌کنم پرهیز کنم و صرفه‌جویی ملکه ذهن و عادت رفتاری دائمی اینجانب است.

وی افزود: من عمیقاً به مردم باور دارم و خود را در کنار و میان مردم می‌بینم و معتقدم رئیس‌جمهور هرکه باشد، باید خود را پاسخگوی مردم بداند.

حداد عادل ادامه داد: من برای مقابله با فساد عزم جدی دارم و برای هیچکس در دستگاه دولتی یا اطرافیان خود از این حیث خط قرمز قائل نیستم.

«من با قبیله‌گرایی و باندبازی مخالفم و معتقدم که ایران یا باید همه جای آن آباد شود و یا هیچ‌کجای آن آباد نخواهد شد و در آبادانی ایران و خدمت‌رسانی به مردم معتقد به قاعده همه یا هیچ هستم.»

حدادعادل تأکید کرد: اگر ما نتوانیم همه جای ایران را به طور متوازن توسعه دهیم، پیشرفت یک نقطه دردی را درمان نخواهد کرد.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم، گفت: در مدیریت کلان کشور باید با دیوان‌سالاری فجیعی که ما داریم مقابله کرد.

وی افزود: معتقدم که دولت باید نقش خود را به خوبی تعریف کند و به دقت بشناسد و مرز وظایف حاکمیتی را از آنچه باید بر عهده مردم باشد جدا کند.

حداد عادل تأکید کرد: دولت باید اولاً و عمدتاً به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی و حمایت و هدایت و نظارت بپردازد و زیرساخت‌های لازم را برای توسعه فراهم کند.

وی ادامه داد: دولت باید بستری برای فعالیت آزادانه مردم فراهم کند و باقی امور را به خود مردم بسپاردم.

حداد عادل تصریح کرد: من قویاً معتقدم که دولت با مفاسد اقتصادی باید مبارزه جدی کند و به دولت دانش‌بنیان معتقدم.

وی یکی از نشانه‌های حکومت کردن خوب را توجه به محیط زیست عنوان کرد و گفت که در صورت پیروزی در انتخابات یکی از اقدامات اساسی او توجه به محیط زیست خواهد بود.

حداد عادل گفت: من اصل شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی در همه سطوح را مهم می‌دانم و دولتم برنامه‌محور خواهد بود و با تمرکززدایی موافقم.ک

وی شعار دولت خود را «تقوا و تدبیر» عنوان کرد و با اشاره به مسائل اقتصادی اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین مسئله مردم مسئله گرانی و تورم و مشکلات معیشتی و بیکاری است.

حداد عادل گفت: امروز در خانواده‌ها جوانان بیکار متعدد وجود دارند و مردم گاهی شب می‌خوابند و صبح با افزایش قیمت پیش‌بینی نشده کالاها مواجه می‌شوند.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم، گفت: مردم از دولت آینده انتظار دارند به مسائل واقعی آنها توجه کرده و برای حل آنها تلاش کنند.

حداد عادل راه حل مقابله با تورم و کند کردن آن را تثبیت بازار ارز و تثبیت قیمت‌ها دانست و گفت: مهار تورم از این طریق ممکن می‌شود و می‌توان بر قیمت‌ها نظارت کرد.

وی با تأکید بر استمرار نظارت بر بازار خاطرنشان کرد که تثبیت بازار ارز و قیمت ارز نیازمند کارشناسی‌های فراوان است که باید جدی گرفته شود.

وی فراوانی و نقدینگی را یکی از مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: مشکلاتی که در بحث ارز و ثبات قیمت‌ها و همچنین سوداگری‌های اقتصادی وجود دادر، از مشکلات مهمی است که باید حل و فصل شود.

حدادعادل با بیان اینکه نقدینگی باید به سمت تولید سوق داده شود تا زمینه اشتغال فراهم شود، تصریح کرد: باید در اقتصاد، سیاست‌های کلی اصل 44 را رعایت کنیم و به بخش خصوصی که بخش مهمی در اقتصاد است توجه و انضباط مالی را در اقتصاد رعایت کنیم.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت باید با پرهیز از ریخت و پاش الگوی مردم شود، افزود: مبارزه با فقر باید هدف ما از اقتصاد باشد.

وی با تأکید بر اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و پرداخت سهام عدالت خاطر نشان کرد: برای مبارزه با مفاسد اقتصادی لازم است مدیریت اقتصادی دولت را اصلاح کنیم.

حدادعادل با تأکید بر اهمیت فرهنگ گفت: باید طوری عمل کنیم که مردم ما به مسلمان بودن و ایرانی بودنشان بیش از گذشته افتخار کنند، البته همینطور است اما باید این امر افزون‌تر شود.

وی تعلیم و تربیت را پایه اصلاح فرهنگی کشور خواند و با بیان اینکه تمام تغییر و تحول‌ها از آموزش و پرورش آغاز می‌شود، افزود: باید با تحول در آموزش و پرورش به سمت سبک زندگی اسلامی حرکت کنیم چرا که همه گام‌های بزرگ باید از آموزش و پرورش آغاز شود.

وی با بیان اینکه باید جامعه زیبای فرهنگ را بر قامت حقیقت استوار کنیم، اظهار داشت: باید شادی‌های سالم را در جامعه افزایش و تفریحات سالم را گسترش دهیم و به ورزش همگانی توجه کنیم.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه دولت نباید خود را از نقد مردم محروم کند، نقش و جایگاه زن را در جامعه مهم و اساسی برشمرد و تأکید کرد: باید به کرامت زن توجه داشته باشیم چرا که اداره جامعه باید بر اساس اصالت دادن بر جایگاه زن به پیش برود و روا نیست تصمیمی که درآن جایگاه زن مخدوش شده باشد.

وی گسترش ازدواج آسان را از برنامه‌های خود برای دولت یازدهم توصیف کرد و با بیان اینکه سلامت اجتماعی از وظایف اجتماعی حکومت است گفت که باید دولت به سلامت جوانان توجه ویژه داشته باشد.

حدادعادل آرامش برای مدیران دولتی را لازم دانست و افزود: برای رشد و ثبات مدیریت باید دولت اقدامات لازم را اعمال کند.

وی افزود: توجه به وحدت ملی همواره مورد توجه بنده بوده است لذا تمام تلاش خود را برای گسترش همبستگی ملی انجام خواهم داد تا شاهد اتحاد و انسجام ملی در کشور باشیم.

حداد عادل گفت: سرمایه‌های اجتماعی باید حفظ و اعتماد عمومی مردم افزایش یابد.

وی افزود: مردم باید باور کنند که تصمیم‌گیری‌های دولت و رئیس دولت عقلانی است و بر پایه مبانی عقلانی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در سیاست داخلی به تقویت بنیه دفاعی معتقد است، اظهار داشت: عزت ما با تقویت بنیه دفاعی تامین می‌شود.

حداد عادل ادامه داد: آنچه گفتم اصول مورد‌نظر من بود که احتیاج به کارهای کارشناسی دارد و بر اساس آنچه در محضر استادانم به ویژه شهید مطهری آموختم به عقلانیت معتقدم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: دولت من دولت تقوا و تدبیر است و معتقدم وظیفه رئیس‌جمهور مدیریت است.

وی افزود: تفسیر این نکات در برنامه‌های دیگر صدا و سیما بیان می‌شود و از صدا و سیما به دلیل پخش برنامه‌های متنوع انتخاباتی تشکر می‌کنم.

حداد عادل تصریح کرد: مبنای من در مدیریت استفاده از نیروهای باتقوا و باتدبیر است بدون در نظر گرفتن وابستگی‌های حزبی و گروهی، همانطور که در 34 سال گذشته هرکجا که خدمت می‌کردم سعی می‌کردم این مسائل را اعمال کنم.

وی افزود: در آموزش و پرورش در سالهای سخت جنگ کتاب‌های درسی فرزندان مردم را آماده کردم و خدا را شکر هیچگاه ملت ایران در طول سالهای جنگ تحمیلی با فقدان کتاب درسی مواجه نشدند، شاید مواد غذایی بر سر سفره‌های مردم غایب بود ولی کتاب‌های درسی کم نشد.

حداد عادل گفت: در مجلس نیز به ویژه در مجلس هستم تلاش کردم آنچه که گفتم اجرا کنم.

در مجلس هفتم به توفیق خوبی نایل شدیم به طوری که مجلس هفتم از نظر مردم منصف ایران کارنامه قابل قبولی ارائه کرد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مجلس هفتم حداقل حقوق دریافتی بازنشستگان از 109 هزار تومان در سال 84 به حدود 200 هزار تومان رسید و در بحث بودجه سلامت و درمان نیز کمک کردیم.

حداد عادل اظهار داشت: سهمیه بندی بنزین که امروز از افتخارات دولت و نظام است یادگار مجلس هفتم بود و بنده نیز در آن سهم داشتم.

وی افزود: به اندازه‌ای بر ضرورت سهمیه‌بندی بنزین پافشاری کردم که یک بار نزدیک انتخابات مجلس هشتم یکی از خبرنگاران به من گفت با این پافشاری ممکن است در مجلس هشتم رای نیاورم ولی من گفتم که کاری را می‌کنم که تشخیص می‌دهم به نفع کشور است و اینکه رای بیاورم یا نه مهم نیست، مهم این است که به وظیفه خودم عمل کنم و مطمئن هستم مردم انقدر با بصیرت هستند که بدانند چه کسی به قصد خدمت کار می‌کند و نتیجه آن را در انتخابات هشتم و نهم دیدیم.

وی ادامه داد: مطمئنم ملت با سابقه و با بصیرت و انقلابی ایران با همت و وحدت و ایمانی که دارند تهدید تحریم را به فرصتی برای دوری از وابستگی و رسیدن به یک اقتصاد مقاومتی تبدیل می‌کنند که آسیب‌ناپذیری آن در برابر توطئه‌های بیگانگان مشخص باشد.

حدادعادل ادامه داد: من مطمئنم ملت ایران حالا که طعم شیرین استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را چشیده است، می‌تواند بر مشکلات غلبه کند و با خلق حماسه سیاسی اقتصادی به سوی تمدن اسلامی حرکت کرده و چشم و چراغ مسلمانان و آزادیخواهان جهان شوند.

انتخابات,اخبار انتخابات

عارف در رادیو معارف: صدور انقلاب «فرهنگ و هنر» می‌خواهد/ فیلتر کردن راه مقابله با دسترسی به فضای مجازی نیست

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: ما در عصر اطلاعات باید آماده همکاری و حضور در فضای مجازی باشیم و فراموش نکنیم که دیگر روشهای قدیمی و حذفی و کنترلی جواب نمی‌دهد.فیلتر کردن امروز دیگر راه مقابله با دسترسی به فضای مجازی نیست و وقتی جوان ما تصمیم بگیرد به سایتی وارد شود فیلتر شکن آن را نیز می‌یابد.باید با حضور فعال و مثبت فرهنگی در فضای مجازی جوانان کشور را تشویق کنیم که به سایتها و وبگاه‌های ما گرایش یابند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما تحدید تشکیلات دولتی را دنبال می‌کنیم که البته به منزله کنار گذاشتن وظایف ذاتی دولت نیست بلکه منظور بیشتر کاهش تصدی‌گری است.

به گزارش فارس، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگو با رادیو معارف، به معرفی خود پرداخت و گفت: من محمدرضا عارف هستم، استاد دانشگاه صنعتی شریف، آخرین سمت دولتی‌ام معاون اولی دولت خاتمی است و هم‌اکنون کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری هستم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شما برای تحقق شاخص‌های سند چشم‌انداز 20 ساله چه برنامه‌ای دارید؟ اظهار داشت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در آغازین سال‌های انقلاب، اقداماتی را برای توسعه کشور انجام دادیم به خصوص جهاد دانشگاهی که جهت‌گیری‌ها و برنامه‌های خوبی را برای محرومیت‌زدایی داشت، به این نتیجه رسیدیم که باید برنامه‌های میان‌مدت را برای پیشرفت و توسعه کشور داشته باشیم و تصمیم‌گیری شد در قالب برنامه‌های 5 ساله، جهت‌گیری‌های پیشرفت کشور تدوین شود.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد:‌ در حین اجرای برنامه‌های دوم و سوم پنجساله توسعه، ضرورت داشتن جهت‌گیری‌های درازمدت‌تر به تأئید رسید به خصوص در اصل 110 قانون اساسی از شئون مقام معظم رهبری تدوین سیاست‌های کلی نظام در بخش‌های مختلف است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام این توافق حاصل شد که ما در کنار برنامه‌های پنجساله توسعه، برنامه‌های 10 ساله هم داشته باشیم که در حقیقت این برنامه‌ها همان جهت‌گیری‌های اصلی است که در قالب سیاست‌های کلی تدوین می‌شد.

به گفته وی، برنامه سوم پنجساله توسعه بر اساس سیاست‌های کلی تدوین شد؛ خوشبختانه در برنامه سوم در دولت خاتمی، ما دستاوردهای ارزنده‌ای داشتیم، می‌توانیم بگوییم که تقریباً شاخص‌های کمّی برنامه عموماً بالای 85 تا 90درصد محقق شد.

عارف متذکر شد: در حین اجرای برنامه در سال‌های 82 و 83 ضرورت داشتن برنامه‌های درازمدت‌تر احساس شد و در حقیقت در مباحث کارشناسی که داشتیم، داشتن یک افق چشم‌انداز 20 ساله احساس و با مقام معظم رهبری مطرح شد و مورد استقبال و حمایت ایشان قرار گرفت.

وی اضافه کرد: خوشبختانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در نهایت سند چشم‌انداز 20 ساله را تدوین کرد و به تأئید مقام معظم رهبری رسید.

عارف با تأکید بر اینکه سند چشم‌انداز 20 ساله یک میثاق ملی و دست‌یافتنی است، گفت: ما تجربه موفقی را در اجرای قانون برنامه سوم توسعه داشتیم، این تجربه موفق می‌تواند زمینه لازم و کافی را برای رسیدن یک افق دست‌یافتنی، کشور را در یک وضعیت بسیار خوب و منطقی و الگو در منطقه قرار دهد.

وی ادامه داد: مسئولان کشور ما باید با توجه به پتانسیل، توانایی و انگیزه معنوی که در مردم است و همراهی مردم که بزرگترین و ارزشمندترین سرمایه نظام است، بیایند یک افق دست‌یافتنی الگو و نمونه را در منطقه ایجاد کنند به همین دلیل بحث جدی را ما داشتیم و در نهایت به این نکته رسیدیم که باید جایگاه اول را در منطقه داشته باشیم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اگر منطقه ما یک منطقه ایستا بود، رسیدن به جایگاه اول منطقه، موضوع خیلی ارزشمندی نبود، ولی ما در منطقه‌ای، موضوع افق چشم‌انداز 20 ساله را مطرح کردیم که منطقه ما منطقه پویایی است.

به گفته وی، به عنوان مثال یکی از کشورهای منطقه که ما بناست در شاخص‌‌های مختلف از او پیش بیافتیم، در 10 سال گذشته با تورم بیش از 80 درصدی مواجه بود ولی الآن تورم این کشور تک‌رقمی شده است یعنی با این شتاب کشورهای منطقه در حال پیشرفت هستند و اتفاقاً منطقه‌ای که ما ترسیم کرده‌ایم، در این سند 23 کشور را در جنوب غربی آسیا در نظر گرفتیم.

محمدرضا عارف همچنین یادآور شد: باورمان بر این بود که اگر ما از این کشورها پیش بیفتیم، زمینه خوبی است برای اینکه بتوانیم با شاخص‌ها و الگوهای غربی خودمان را مقایسه کنیم، بنابراین جایگاه اول را در بخش‌های مختلف فراهم کردیم و بنا بر این بود که در قالب 4 برنامه توسعه انشاالله این اهداف محقق شود.

عارف با بیان اینکه در برنامه چهارم به دستاوردهای لازم دست پیدا نکردیم گفت: 8 سال از سند چشم‌انداز 20 ساله پشت سر گذاشتیم. در بعضی شاخص‌ها مانند تولید علم خوب عمل اما در بعضی شاخص‌ها نیز ضعیف کار کردیم.

وی با تاکید بر اینکه دولت آینده باید برنامه پنجم را به وضعیت قابل قبولی برساند گفت: انشاءالله ما بتوانیم طبق سند چشم‌انداز 20 ساله برای اول شدن در منطقه با شتاب بیشتری پیش برویم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز عضویت دارد به فلسفه تشکیل این شورا پرداخت و گفت: به فرمان امام ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل شد که جهت‌گیری آن دانشگاه، بازنگری در دروس و رشته‌های تحصیلی بود که به مرور زمان ستاد انقلاب فرهنگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر نام داد که البته در ستاد نوعی کارهای اجرایی انجام می‌شد که مورد اختلاف وزارت علوم با ستاد شد.

عارف اضافه کرد: ارزیابی من از عملکرد شورای انقلاب فرهنگی این است که این شورا در مجموع موفق عمل کرده و حضور اساتید برجسته دانشگاه و حوزه و شخصیت‌های حقوقی طراز اول کشور زمینه را برای توفیق شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده کرده است اما متاسفانه شورا گاهی اوقات هنوز وارد مسائل اجرایی می‌شود.

وی معتقد است که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید خود را در سطوح عالی از جمله سیاستگذاری و نظارت بکشاند که به گفته وی اگر این شورا در این راستا قرار گیرد جایگاه واقعی و نقش کلیدی و محوری خود را خواهد یافت.

معاون اول دولت خاتمی ادامه داد: با توافقی که شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس شورای اسلامی داشته اگر در زمینه‌ای شورای عالی وارد شود دیگر مجلس در آن ورود پیدا نمی‌کند و برعکس بنابراین موازی‌کاری صورت نمی‌گیرد.

عارف فعال‌تر شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی را منوط به فعال‌تر شدن اعضای این شورا دانست و خاطرنشان کرد: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بدانند که صرفا حضور در جلسات کفایت نمی‌کند بلکه باید در کمیسیون‌ها و دبیرخانه نیز فعال شوند که این خود سبب به روز شدن اطلاعات می‌شود.

وی نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را از مصوبه‌های مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی برشمرد و در خصوص مصوبه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توضیح داد: مدتها بحث بود که تعلیم و تربیت اسلامی چیست بنابراین با یک تلاش ده ساله فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی تدوین شد که به دنبال آن سند تحول بنیادین آن به تصویب رسید که امیدواریم با نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی شود.

این نامزد یازدهمین دوره رقابت‌های ریاست جمهوری در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه چقدر بودجه مسائل فرهنگی را در اولویت قرار می‌دهید گفت: مردم ما مردم فرهنگی و مذهبی هستند و تجربه نشان داده که بیشترین هزینه‌ها در فرهنگ توسط خود مردم صورت گرفته است که می‌توان این هزینه‌ها را در ساخت مساجد و تکایا جستجو کرد.

عارف با بیان اینکه دولت باید یک برنامه فرهنگی و مذهبی تدوین کند تاکید کرد: با تدوین یک برنامه خوب فرهنگی و مذهبی توسط دولت که با همکاری مردم صورت گیرد جهت‌گیری‌های ارزنده‌ای دنبال می‌شود.

وی معتقد است که دولت باید در حوزه فرهنگ سعی کند که مردم تصدی شوند و به گفته وی دولت باید در این مقوله نقش پشتیبانی و حمایت را داشته باشد چرا که تجربه نشان داده مردم در زمینه‌های فرهنگی بهتر از دولتی‌ها کار می‌کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در بعضی بخش‌های فرهنگی دارای مشکل هستیم خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‌هایی که ما در بخش فرهنگ با مشکل روبرو هستیم کتاب است ما در بخش نشر امکانات کمی داریم و اوضاع به گونه‌ای است که استادی که قدمی برای تولید کتاب بر می‌دارد ابتدا باید اطمینان به پیدا کردن ناشر کند. حال بعد از این نیز دغدغه این دارد که کتابش با سلیقه ممیز تائید می‌شود یا خیر چرا که مواردی بوده کتابی چاپ اول تائید شده اما چاپ دوم خیر.

عارف افزود: یکی از اولویت‌های ما در بخش فرهنگی تدوین کتاب است. ابتدا باید مولفان را تشویق کنیم و بعد نیز باید نشر کتاب را حمایت کنیم.

وی گفت که شاخص تولید کتاب در ایران پائین است اما در برخی کشورها هر کتابی را که در دنیا چاپ می‌شود در کمتر از یک ماه آن کتاب ترجمه می‌شود بنابراین برای اینکه فارسی را تبدیل به یک زبان علمی کنیم باید آثار ارزنده سایر کشورها را به زبان فارسی ترجمه کنیم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از قیمت و تیراژ پایین کتاب‌های تولید شده کشور گفت: قیمت بالای کتاب‌ها سبب عدم خریداری آنان می‌شود چرا که مردمی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند تمایلی به خرید کتاب نخواهند داشت.

عارف با تاکید بر اینکه آرزوی همیشگی من این بوده است که کتابهای علمی را مجانی به اساتید بدهیم تصریح کرد: باید کتاب به ساده‌ترین روش و سهل‌ترین راه‌ در اختیار علاقمندان قرار گیرد.

وی ادامه داد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده است بنابراین باید فرهنگ اولویت ما باشد و در بخش‌هایی که مردم انگیزه ندارند اولویت حمایت دولت از آن بخش‌ها باشد.

معاون اول دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه باید به اهل هنر اطمینان کرد گفت: باید اجازه دهیم هنرمندان امور صنفی خود را در قالب سازمان‌های مردم‌نهاد دنبال کنند و دولت نیز با سعه صدر برخورد کند چرا که معتقدم کوچکترین نگاه امنیتی به فرهنگ و هنر سبب تعطیل شدن کار می‌شود.

عارف اضافه کرد: نگاه من به بخش فرهنگی برای تاثیر‌گذاری ما در دنیای اسلام است چرا که ما بنا داشتیم انقلاب را صادر کنیم و برای این صادر کردن مزیت ما فرهنگ است که کمتر از آن استفاده کردیم.

عارف در پاسخ به این سؤال که برنامه شما برای حوزه‌های علمیه به عنوان ظرفیت نظام چیست، گفت: بنده در یک خانواده سنتی و مذهبی در یزد به دنیا آمده‌ام و در یک فضای مذهبی بزرگ شده‌ام.

وی با بیان اینکه در تمام طول عمرش با روحانیت مانوس بوده است، خاطرنشان کرد: منزل ما پاتوق هیئت‌های مذهبی بود و خیلی از بزرگان از قبیل آیت‌الله امامی کاشانی به خانه ما رفت و آمد می‌کردند.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: بنده با آیت‌الله مهدوی کنی ارتباط داشتم و از ارادتمندان شهید مفتح بودم لذا ارتباطم با روحانیت بسیار خوب بوده و قدر جایگاه روحانیت را می‌دانم.

عارف افزود: بعد از انقلاب اسلامی نیز با روحانیت ارتباط داشتم و هم‌اکنون نیز با اکثریت اعضای جامعه مدرسین ارتباط دارم.

وی با اشاره به تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر توجه به جایگاه روحانیت خاطرنشان کرد: به نقش و جایگاه روحانیت اعتقاد دارم چرا که روحانیت شیعه همواره در کنار دولت بوده است.

برخلاف دیگر مذاهب که روحانیون آنها از دولت مستقل هستند، اما در انقلاب ما و در روحانیت شیعه اینطور نبوده است.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نباید تفاوتی بین دانشجویان علوم جدید و دانشجویان علوم قدیم باشد، گفت: بنده پیشنهاد دادم همانطور که به دانشجویان علوم جدید یارانه تعلق می‌گیرد، به طلاب نیز یارانه تعلق بگیرد، چرا که علوم قدیم و طلاب نیز اهمیت خاص خودشان را دارند.

عارف با بیان اینکه در دولت خاتمی به عنوان عضو کابینه ارتباط و تعامل سازنده‌ای با روحانیت و حوزه داشته است، گفت که اکنون 90 درصد اعضای جامعه مدرسین را می‌شناسد.

مجری برنامه از عارف درباره برنامه‌هایش برای اسلامی کردن دانشگاه‌ها پرسید که وی در پاسخ گفت: اهمیت دانشگاه تا حدی است که امام فرمود، دانشگاه کانون انسان‌سازی است. به نظر می‌رسد جهت‌گیری امام و رهبری در حوزه دانشگاه، اینطور است که دانشگاه‌های اسلامی باید دغدغه نظام را داشته باشند.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه اسلامی کردن دانشگاه‌ها باید تدریجی، همراه با متانت و با حمایت همه جانبه جامعه دانشگاهی صورت بگیرد، از آنچه برخی اقدامات سلیقه‌ای در دانشگاه‌ها خواند، انتقاد کرد و گفت:‌ نباید به بهانه اسلامی کردن دانشگاه‌ها اقدامات نادرستی مثل بازنشسته کردن زود هنگام اساتید دانشگاه را داشته باشیم؛ بنده وقتی رئیس دانشگاه تهران شدم جلوی این کار را گرفتم چرا که بازنشسته شدن اساتید مکانیزمی دارد که باید به طور قانونی طی شود.

وی اخراج اساتید دانشگاه‌ها را به بهانه اسلامی کردن دانشگاه‌ها نادرست خواند و گفت: اگر رئیس جمهور شوم جلوی این کارها را خواهم گرفت. نباید به بهانه اسلامی کردن دانشگاه‌ها طوری عمل کنیم که شاهد مخالفت‌های دانشگاهیان باشیم.

وی با بیان اینکه تحول در علوم انسانی باید به صورت دقیق و کارشناسی شده دنبال شود، افزود: حذف برخی رشته‌های مهم در دانشگاه‌ها به بهانه تحول در علوم انسانی قابل قبول نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درباره راههای ارتقای ساختار دستگاه‌های متولی فرهنگ به منظور تامین نیازهای این حوزه گفت: که برنامه جدی در خصوص تحول ساختار دولت در دستور کار دارد.

عارف افزود: ما تحدید تشکیلات دولتی را دنبال می‌کنیم که البته به منزله کنار گذاشتن وظایف ذاتی دولت نیست بلکه منظور بیشتر کاهش تصدی‌گری است.

وی ادامه داد: هنوز مدیریت دولتی ما در بخش فرهنگ، سنتی است در حالی که فضای امروز دنیا به ویژه در حوزه فرهنگ و ارتباطات، فضای مجازی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: ما در عصر اطلاعات باید آماده همکاری و حضور در فضای مجازی باشیم و فراموش نکنیم که دیگر روشهای قدیمی و حذفی و کنترلی جواب نمی‌دهد.

عارف افزود: فیلتر کردن امروز دیگر راه مقابله با دسترسی به فضای مجازی نیست و وقتی جوان ما تصمیم بگیرد به سایتی وارد شود فیلتر شکن آن را نیز می‌یابد.

وی ادامه داد: باید با حضور فعال و مثبت فرهنگی در فضای مجازی جوانان کشور را تشویق کنیم که به سایتها و وبگاه‌های ما گرایش یابند.

عارف تصریح کرد: جهت گیری ما باید مبتنی بر حضور فعال و تاثیر گذار بر فضای مجازی باشد و به نظرم با فرهنگ غنی ایرانی می‌توانیم در این بخش حضور جدی داشته باشیم وحتی در دنیای اسلام تاثیرگذار باشیم.

وی یکی از مهمترین راه ها را کاهش تصدی‌ها و واگذاری امور به بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد و حمایت دولت از این بخش دانست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تصریح کرد: در امور فرهنگی نقشه فرهنگی کشور پیش روی ما قرار دارد که باید به آن توجه ویژه شود.

عارف افزود: بر اساس این نقشه وزارتخانه فرهنگی ما باید اصلاح ساختاری خود حضورش در فضای مجازی را تعریف کند و به راحتی اجرایی شدن نقشه مهندسی فرهنگی را در دستور کار قرار دهد.

وی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی ریاست کمیسیونی را بر عهده داشت که سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش را تدوین کرد، گفت که نسبت به این سند تعصب دارد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در ادامه به ذکر راه‌هایی برای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش پرداخت که شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از 6 سال بررسی آن را تصویب کرد.

عارف گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سند بسیار با ارزشی است و معتقدم اگر این سند به طور کامل اجرا شود وضعیت آموزش و پرورش در کشور بسیار مطلوب و ایده آل می‌شود.

وی در تشریح اقدامات ضروری دولت برای تحقق این سند گفت: باید شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان مرجع اجرای سند در آموزش و پرورش تقویت شود.

عارف افزود: ستاد وزارت آموزش و پرورش باید حتی‌الامکان تصدی گری ها را کاهش دهد و اختیارات را به مناطق و مدارس واگذار کند.

وی دیگر اقدام ضروری را ترغیب مردم به مشارکت بیشتر در اجرای سند عنوان کرد و گفت:هنوز متاسفانه این سند خوب برای مردم تبیین نشده است.

عارف لزوم افزایش بودجه آموزش و پرورش و توجه به جایگاه معلم را نیز متذکر شد و گفت: معلم مهمترین ابزار اجرای سند تحول در آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: جایگاه به منزلت معلم باید ارتقا یابد و همچنین باید به معیشت آبرومند و بالا بردن قدرت خرید وی و مسکن معلمان توجه ویژه داشته باشیم.

«اگر می‌خواهیم شعارهای انقلاب تحقق یابد و برنامه‌های توسعه پیش رود، باید از آموزش و پرورش آغاز کنیم که مهمترین رکن آن معلم است و باید به گونه‌ای عمل کنیم که اولویت کاری جوان فارغ التحصیل دانشگاهی ما معلمی باشد»

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ایجاد تشکل قوی صنفی و همچنین تقویت تشکل‌های صنفی موجود برای پیگیری مطالبات معلمان و توجه به تربیت معلم و اولویت دادن به حرفه آموزی را از دیگر الزامات اجرای سند تحول آموزش و پرورش عنوان کرد.

عارف در پاسخ به سوالی در خصوص توسعه ارتباط با مسلمانان دنیا اظهار داشت: مسلمانان در هر جای دنیا برادران ما هستند و باید برقراری رابطه برادرانه با آنها از طریق ارتباط دوستانه با کشورها را در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: امکان دارد با برخی کشورها اختلافات سیاسی داشته باشیم اما بنای ما این است که حتی‌الامکان این موضوع را از ضوابط فرهنگی و مردمی جدا کنیم.

عارف تصریح کرد: اگر بتوانیم اختلافات سیاسی را از ضوابط فرهنگی و مردم جدا کنیم روابط بهتری با دنیا اسلام خواهیم داشت و در این مسیر می‌توانیم از دیپلماسی علمی و فرهنگی و رسانه‌ای بهره بگیریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه وضع علمی ما در دنیا اسلام بسیار مناسب است، تصریح کرد: باید اطلاعات و دانش علمی خود را با تعامل قوی و جدی به مسلمانان عرضه کنیم.

عارف افزود: در این مسیر می‌توانیم از همکاری مطلوب با سازمانهای اسلامی همچون آیسیسکو، بانک توسعه اسلامی و سازمان همکاری اسلامی بهره مطلوب ببریم.

وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارد و می‌توانیم تجارب موفق خود را در عرصه‌های علمی را بکار گیریم که هم رابطه‌مان را ارتقا دهیم و هم مشکلات سیاسی که با برخی کشورها داریم، حل کنیم.

عارف در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سؤال که برنامه‌های شما برای نهاد خانواده و شکل‌دهی سبک زندگی اسلامی چیست، اظهار داشت: از دیدگاه اسلامی و در ساختارهای اجتماعی، خانواده مهم‌ترین رکن است.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم تصریح کرد: خانه محل زندگی، آرامش و سکنه اعضایش است؛ بنده تجربه موفقی در خانه داشته‌ام و دستاوردهای علمی و مدیریتی خود را و امتیازاتی که دارم به خانه می‌دهم.

وی یادآور شد: در زمان تحصیل در خانه‌ای آرام بودم و پدر ومادرم روابط حسنه‌ای داشتند. بعد از ازدواج نیز فضای خانه در همان وضعیت بود؛ بنده در طول 30 سال همیشه سمت‌هایی را داشته‌ام و خانمم متخصص پوست بود اما برای اینکه خوب خدمت کنم تلاش می‌کرد محیط خانه گرم و آرام باشد و بنده مدیون ایشان و اعضای دیگر خانواده هستم که سه پسر و سه دختر دارم.

وی با اشاره به برخی ناهنجاری‌ها خاطرنشان کرد: بالا رفتن سن ازدواج، نرخ طلاق و از هم پاشیدگی‌ خانواده‌ها در مسائل اقتصادی دارد؛ اولویت ما در دولت آینده در بخش اقتصاد این است که با گرانی مبارزه و قدرت خرید خانواده را بالا ببریم.

عارف با بیان اینکه پدر نباید از فرزند خود شرمنده باشد، گفت: نتیجه زجر کشیدن، بداخلاقی است.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در ادامه، اشتغال را از دیگر مسائل خانواده‌هاست، یادآور شد: در حال حاضر نرخ طلاق از یک به 16 و از یک به 6 رسیده و سن ازدواج 5 سال اضافه شده است و جوانهایی که ازدواج می‌‌کنند تمایل ندارم بچه‌دار شوم.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در بخش فرهنگی نیز گفت که آموزش‌های لازم باید قبل، حین و بعد از ازدواج و راه و رسم زندگی اسلامی و آداب ایرانی اسلامی آموزش داده شود؛ در نقشه مهندسی فرهنگی یکی از مهمترین موضوعات خانواده است که سه راهبرد ملی و 41 اقدام ملی وجود دارد و اگر دولت تلاش کند راهبرد کلان سه را عملیاتی نماید بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

عارف در ارتباط با نظام بانکی کشور گفت: نظام بانکی ما بر اساس بانکداری بدون ربا برنامه‌ریزی شده است ولی مشکلاتی وجود دارد، گام‌های اولیه را خوب برداشتیم ولی نقدهایی جدی داریم.

وی افزود: علمای علم اقتصاد و روحانیت به نظام بانکی کشور نقدهایی دارند که باید برطرف شود.

وی با اشاره به لزوم بازنگری جدی در نظام بانکی به کمک حوزویان و دانشگاهیان گفت:‌ البته نیاز به ثبات اقتصاد و کنترل تورم در کشور نیز داریم، زیرا با تورم 30 درصدی نمی‌توان بانکداری اسلامی انجام داد.

نامزد انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: در عین حال باید به سپرده‌گذاران اطمینان دهیم که سرمایه آنها در چارچوب مسائل اسلامی حفظ می‌شود.

وی عنوان کرد: البته هزینه‌های جاری و خدماتی بانک‌ها نیز بالاست و دولت باید این هزینه‌ها را کاهش دهد.

وی در پایان خطاب به مردم ایران اظهار داشت: مردم باید با مطالعه و بررسی سوابق کاندیداها تلاش کنند که در یک انتخاب پرشور به فرد اصلح رای دهند که عنان کشور به مدت 4 سال در اختیار اصلح‌ترین فرد قرار بگیرد.

انتقاد ستاد انتخاباتی روحانی از جعل خبر، تحریف و سانسور در صداوسیما

شائبه خارج شدن رسانه ملی که متعلق به همه مردم ایران است، از دایره انصاف به‌صورت جدی و خطرناک عرصه اطلاع رسانی در ایران اسلامی را تهدید می‌کند.

ستاد انتخاباتی حسن روحانی نسبت به آنچه «جعل خبر، تحریف و سانسور و سو‌گیری غیر منصفانه در بخش های خبری مختلف رادیو - تلویزیون» خواند، انتقاد کرد.

به گزارش فارس، ستاد انتخاباتی حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به رویکرد صدا و سیما در قبال این کاندیدای اصلاح‌طلب، انتقاد کرد.

متن این اطلاعیه که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری فارس قرار گرفت، به شرح ذیل است:

«در حالی که صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید مروج فرهنگ و اخلاق اسلامی و پیرو خط انصاف و بی طرفی در جامعه باشد، متأسفانه در برهه حساس کنونی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری شاهد بد اخلاقی گسترده در رسانه‌های وابسته به این سازمان هستیم.

پس از اینکه دکتر روحانی با صراحت لهجه و شهامت مثال زدنی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما انتقادات فرو خورده شده 8 سال اخیر از سیاست‌های رسانه ملی را مطرح کرد و باعث ایجاد موج شور و شعف در دل دوستداران حق و حقیقت در سطح جامعه شد، متأسفانه شاهد سوگیری غیر منصفانه در سایت‌های خبری و بخش های خبری مختلف رادیو و تلویزیون بوده‌ایم؛ از جعل خبر کذب تا تحریف و سانسور صحبت‌های دکتر روحانی، همه را طی چند روز اخیر مشاهده کرده‌ایم.

شائبه خارج شدن رسانه ملی که متعلق به همه مردم ایران است، از دایره انصاف به‌صورت جدی و خطرناک عرصه اطلاع رسانی در ایران اسلامی را تهدید می‌کند.

ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی ضمن اعتراض به این رویه جانبدارانه، امیدوار است از این پس شاهد توقف این روال باشیم و البته پیگیری حقوقی اقدامات صداو سیما از سوی کمیته حقوقی ستاد در حال انجام است».

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------